ВІДБУЛАСЯ РОЗШИРЕНА НАРАДА ОСВІТЯН

  • 721

29 серпня у залі засідань Лохвицької міської ради відбулася розширена нарада керівників закладів та установ Лохвицької територіальної громади. Участь у зібранні взяв міський голова Віктор Радько, який подякував освітянам громади за самовіддану працю у 2021–2022 навчальному році, активну громадянську позицію, волонтерську діяльність та благодійну підтримку внутрішньо переміщених осіб та захисників України.

Хвилиною мовчання  присутні вшанували світлу пам’ять воїнів, які віддали своє життя за незалежність України…

На нараді було підведено підсумки 2021-2022 навчального року, визначено пріоритети та завдання на 2022-2023 навчальний рік.

Минулий навчальний рік був нетрадиційним і надскладним для освітян, однак незважаючи на нові для них випробування та перешкоди, які виникли  в системі освіти у зв’язку з війною, рік завершено злагоджено, конструктивно, з певними досягненнями та напрацюваннями. Кожен з освітян в таких умовах став бійцем освітнього фронту. На 2022-2023 навчальний рік визначено нові вимоги в організації роботи закладів та установ освіти, одним із пріоритетних завдань є створення максимально безпечних умов для здійснення освітнього процесу.

Не залишити поза увагою жодну дитину – акцент в цьогорічній роботі закладів. Саме на цьому наголошує Міністр освіти України Сергій Шкарлет. Кожна дитина, де б вона не знаходилася, повинна бути долучена до навчання.

Актуальним, особливо в умовах воєнного стану, для освітян залишається завдання забезпечення нерозривності освіти з національно-патріотичним вихованням дітей та учнівської молоді.

«Наше спільне завдання, шановні колеги, створити атмосферу довіри й взаємоповаги, забезпечити дітям рівний доступ до якісної освіти, – зазначила Тетяна Заїка, начальник відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради. – Дарувати знання і набувати їх – це нелегкий труд. Перед вами дуже багато роботи, тож давайте матимемо мужність і здатність триматися разом заради змін на краще, заради нашого спільного добробуту, заради нашої країни, заради наших дітей! Заради перемоги!».