ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі палива ДК 021:2015 09130000-9 Нафта і дистиляти (Бензин А-92, дизельне паливо)

  • 353

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі палива ДК 021:2015  09130000-9 Нафта і дистиляти (Бензин А-92, дизельне паливо) , розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Відділ освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради , 37200, Україна, Полтавська область, Миргородський район, м.Лохвиця , вул. Перемоги, 1, код згідно з ЄДРПОУ замовника: 41814742 , категорія замовника: юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територіальної громади.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):  ДК 021:2015  09130000-9 Нафта і дистиляти (Бензин А-92, дизельне паливо) на 2022 рік.

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Закупівля товарів    UA-2021-12-22-012617-c

Очікуваний обсяг закупівлі Товару: Бензин А-92 – 25200 л, Дизельне паливо – 37800 л.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 1 890 000 грн з ПДВ

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлене статистичним аналізом про середньомісячне використання паливно-мастильних матеріалів на потреби замовника за попередній аналогічний період та згідно з діючими ринковими цінами, отриманими від потенційних постачальників комерційних пропозицій (або, наприклад, очікувана вартість предмета закупівлі визначена в порядку, передбаченому організаційно-розпорядчими документами замовника з урахуванням затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020  № 275 із змінами), з урахуванням офіційних статистичних даних Мінфіну (https://index.minfin.com.ua/markets/fuel/) станом на дату оголошення закупівлі).

Розрахунок потреби на пальне у 2022 році підтверджений розрахунками:

— фактичних видатків на пальне у 2021 році на дані транспортні засоби;

— забезпечення суворого режиму економії енергоносіїв у плановому періоді;

— забезпечення в планових обсягах кошторису можливості здійснення відповідних видатків на пальне з бюджету протягом бюджетного періоду.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:Термін постачання — до 31.12.2022 року

У разі закупівлі бензину. За своїми характеристиками Бензин А-92 повинен бути не нижче Євро-5 та відповідати ДСТУ 7687:2015.

У разі закупівлі дизельного палива. За своїми характеристиками Дизельне паливо повинно відповідати ДСТУ 7688:2015 та по своїм технічним/якісним показникам до сезонності експлуатації.

До того ж, враховуючи необхідність використання протягом усіх сезонів (зимового і літнього) предмета цієї закупівлі, товар повинен відповідати Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 927.

До ціни тендерної пропозиції включаються наступні витрати:

-           податки і збори, обов’язкові платежі, що сплачуються або мають бути сплачені згідно з чинним законодавством України;

-           витрати на поставку (передачу) товару до місця поставки (передачі) товару;

-           інші витрати, передбачені для товару даного виду згідно з чинним законодавством України та тендерною документацію;

-       проведення лабораторних випробувань та експертних досліджень у випадку поставки неякісного товару.

Товар має бути таким, що не має негативного впливу на навколишнє середовище, технічні, якісні характеристики предмета закупівлі відповідають встановленим законодавством нормам.   

Поставка та передача товару здійснюється на автозаправних станціях, що знаходяться в межах м. Лохвиця та Лохвицького району та заправках партнерах на території України (АЗС в радіусі 15 км. від Замовника).

Заправка пальним автомобільного транспорту Замовника здійснюється на автозаправних станціях по талонам.

Термін поставки товару: з дати підписання договору до 31 грудня 2022 року.

 Можливість заправки автотранспорту замовника за довірчими документами на відпуск палива через АЗС (смарт-картами, відомостями на відпуск нафтопродуктів, талонами, тощо). При цьому довірчі документи повинні діяти на всіх АЗС, зазначених Учасником у довідці, номінал талонів - 10, 20 та 30 літрів;

Учасник повинен мати розгалужену мережу (власних/орендованих/партнерських/тих, що знаходяться у користуванні на ін. договірних засадах) АЗС по Полтавській області.

 Умови поставки товару: окремими партіями за необхідністю на підставі заявок у вигляді довірчих документів на відпуск палива через АЗС (смарт-карт, відомостей на відпуск нафтопродуктів, талонів, тощо). Поставка довірчих документів на Товар здійснюється протягом 3 робочих днів з дня отримання Постачальником заявки Замовника;