РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

  • 723

Саме під таким гаслом у неділю 11 вересня з нагоди Дня міста Лохвиця-2022 у міському Будинку культури на підтримку Збройних сил України відбувся благодійний концерт артистів Полтавської обласної філармонії, а також ярмарок виробів декоративно-вжиткового мистецтва, продаж гарячих напоїв та випічки. 

День міста – улюблене свято лохвичан, яке зазвичай Лохвиця, 79 років тому звільнена від фашистських загарбників, святкувала  не один день. Та цьогоріч війна внесла корективи у формат його проведення. Метою свята,  що припало якраз на 200-й день війни, став збір добровільних пожертв для потреб наших мужніх захисників, воїнів ЗСУ, які нині так радують нас новинами з фронту.

У благодійному ярмарку цього разу взяли участь  працівники ДНЗ №2 «Орлятко», Лохвицьких ЗОШ №3 та №2, Центру дитячої та юнацької творчості, міського Будинку культури, які надали смачну випічку та декоративні вироби для благодійного ярмарку. Про гарячі напої подбала підприємець Т.О. Зрібняк, а майстриня Аня Красношапка аквагримом створювала гарний настрій для найменших відвідувачів свята.

Зі сцени Будинку культури лохвичан та гостей міста привітав зі святом Лохвицький міський голова Віктор Радько. За його пропозицією присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу та героїчний подвиг воїнів, серед яких 14 жителів Лохвицької громади, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації…

Високою ціною дається нашій країні незалежність, і ми щодня маємо дякувати за можливість мирно трудитися і жити у власних домівках  нашим мужнім захисникам, воїнам, які у лавах Збройних сил України у бліндажах і окопах зі зброєю в руках захищають священне право українців бути господарями на рідній землі! Міський голова  сказав слова вдячності на адресу працівників підприємств, установ і організацій, які забезпечують життєдіяльність та економічний розвиток міста Лохвиця і всієї громади. Подякував за патріотизм волонтерам та всім, хто донатить на потреби української армії, об’єднуючи наше місто і країну заради Перемоги!

Скориставшись нагодою, в урочистій обстановці Віктор Радько вручив Сертифікати на отримання стипендії Лохвицької міської ради (2 тис. грн. щомісяця) у 2022-2023 навчальному році учням, які,  віриться, і у майбутньому прославлять досягненнями наше рідне місто Лохвиця. Це Дерев’янко Марія Сергіївна, учениця Лохвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 та Дробязко Олександр Олександрович, учень Лохвицької гімназії №1.  

  • Від усієї душі вітаю всіх з Днем міста – 2022! Зичу Божого благословення, щастя, благополуччя, міцного здоров’я та родинного затишку! Хай зростає та процвітає наше місто, хай в нього буде яскраве та щасливе майбутнє під чистим і мирним небом незалежної держави,  – побажав Лохвицький міський  всім жителям нашої древньої і молодої душею Лохвиці.

А у глядацькому залі панувала атмосфера мистецтва. Та й хіба могло бути інакше в той час, коли на сцені виступав володар Гран-прі Міжнародного фестивалю «Світ музики (Італія), лауреат премії ім. І.П. Котляревського пісенно-танцювальний ансамбль «Полтава» Полтавської обласної філармонії під керівництвом хормейстера,  заслуженої діячки мистецтв України Лариси Бакланової, яка працює з колективом більше 20 років, об'єднуючи у творчій роботі справжні таланти полтавського краю! 

Підсумком благодійного заходу, який вже втретє проводився у місті Лохвиця, стали 18 051 грн., які опинилися у скриньці з написом «На підтримку ЗСУ». Разом до перемоги!