ШАНОВНІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ, ДОРОГІ ЗАХИСНИКИ І ЗАХИСНИЦІ УКРАЇНИ!

  • 356

Сердечно вітаю усіх із величними загальнонаціональними святами – Днем захисників і захисниць України, Днем українського козацтва та християнським святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка здавна вважається покровителькою оборонців рідної землі. 

Це день, присвячений пошані до минулих і нинішніх військових героїв України, які століттями виборювали і нині відвойовують її свободу. 

Сьогодні ми маємо унікальну нагоду згадати історичну звитягу українського козацтва, ветеранів Другої світової війни, воїнів УПА. А найголовніше – низько вклонитися героям сьогодення, воїнам Збройних сил, українським героям та героїням, які  у цю саму мить захищають Україну і її територіальну цілісність під час повномасштабного російського вторгнення. 

Низько схиляємо голови в честь воїнів, які віддали своє життя за нашу благословенну українську землю. Серед героїв сьогодення –  учасники АТО Гнатенко Анатолій Олексійович, Лебеденко Іван Анатолійович, Вознюк Олександр Олегович, Войтер Сергій Віталійович, захисники, які загинули у 2022 році – Лисенко Юрій Юрійович, Сініченко Ярослав Сергійович, Тищенко Володимир Анатолійович, Задорожнюк Дмитро Ігорович, Зінченко Максим Юрійович, Мандрика Костянтин Олександрович, Верета Леонід Васильович, Андрущенко Ігор Олександрович, Падалка Сергій Юрійович, Кривко Олександр Володимирович, Бутко Роман Анатолійович, Гаврилко Дмитро Григорович, Невмержицький Олександр Костянтинович. Герої не вмирають! Світла пам'ять про воїнів-захисників завжди житиме в серцях мешканців Лохвицької громади!

Упродовж  восьми місяців ми є свідками героїзму та сили духу, які демонструють українські військові на передовій. Вклоняємося і дякуємо тим звичайним чоловікам і жінкам, які в одну мить стали захисниками і захисницями України, щосекунди наражаючись на смертельну небезпеку. Їх мужність, самовідданість, незламність і віра в перемогу надихають всіх українців.

У  цей знаменний день вітаю всіх чоловіків та жінок, хто стоїть на захисті рідної землі! Ви сильні, стійкі, сміливі й  хоробрі! У сьогоднішніх воєнних обставинах у щирих молитвах ми  просимо для вас захисту Пресвятої  Богородиці, хай тримає над кожним свій святий Покров! Хай прагнення відстоювати свою волю та незалежність і надалі буде неодмінною рисою українців!

Від щирого серця зичу всім незламної волі, мужності та надійного тилу, міцного здоров’я та щасливого майбутнього. Повертайтеся живими і з перемогою! Слава Україні! 

           З повагою, Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО

Фото без опису