ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

  • 467

Сьогодні 18 жовтня у зв’язку з повітряною тривогою, яка охопила всю територію України, засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради пройшло в укритті. Та це не завадило членам виконкому ухвалити рішення по важливих для життя громади і її мешканців питаннях.

Ряд з них стосувався соціальної сфери. Так відповідно до рішення виконкому з жовтня 2022 року від сплати за харчування в садочках і школах звільнено дітей, чиї батьки призвані на військову службу по мобілізації, уклали контракт добровольця Добровольчого формування Лохвицької територіальної громади, проходять службу в ЗСУ за контрактом та чиї батьки загинули, захищаючи Україну від російської агресії.

Одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тис. грн. на вирішення соціально-побутових питань у зв’язку з мобілізацією в зону бойових дій цього разу надано 9 мешканцям громади. 

28 мобілізованим надано одноразову грошову допомогу у розмірі 20 тис. грн. на придбання необхідного спорядження.

Одноразову цільову матеріальну допомогу надано двом мешканцям громади, які нещодавно уклали контракт добровольця територіальної оборони ДФТГ Лохвицької територіальної громади для придбання необхідного спорядження.

 Також одноразову матеріальну допомогу на лікування тяжкохворим та на  вирішення соціально-побутових питань надано 12 жителям громади у розмірі від 2 до 10 тис. грн..  

Блок питань стосувався захисту прав та інтересів дітей. Так рішенням виконкому було затверджено висновок про визначення місця проживання малолітньої дитини з батьком, висновок про позбавлення громадянки батьківських прав, надано дозвіл на укладення договору дарування житлового будинку, внаслідок чого за малолітньою дитиною зберігається право користування житлом, надано дозвіл на продаж частки житлового будинку, де зареєстрована малолітня дитина.

Черговим рішенням виконкому було погоджено штатний розпис  Лохвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 на 2022-2023 навчальний рік.

ТОВ «Полтаваавтотранс» надано дозвіл на встановлення заборонного дорожнього знаку 3.21 «В?їзд заборонено» та табличок до дорожніх знаків 7.5.3 (легковий вид транспортного засобу) та 7.4.4 із зазначенням погодинної заборони, а саме з 08:00 до 15:00 години щонеділі на в’їзді до території автостанції, за адресою м. Лохвиця вул. Героїв України,14. Погоджено місце розташування тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності в м. Лохвиця по вул. Незалежності біля будівлі №1.

Наступними рішеннями внесено зміни та доповнення до заходів ряду міських  програм на 2022 рік, зокрема Програми «Реалізація Концепції допризовної підготовки, військово-патріотичного виховання молоді, призову до Збройних Сил України, інших військових формувань, відбору на військову службу за контрактом та у військовому резерві на 2021-2025 роки»;

комплексної програми «Територіальна оборона на 2021-2025 роки»;  комплексної програми соціального захисту населення на 2019-2022 роки;  комплексної програми безпеки Лохвицької міської ради на 2021-2022 роки;

комплексної програми розвитку освітньої галузі на 2019-2022 роки.  

Внесеними змінами до показників бюджету Лохвицької міської територіальної громади передбачено збільшення фінансування виплат у розмірі 500 тис. грн. дітям і сім’ям загиблих під час захисту України від збройної російської агресії, 1 млн. 562 тис. грн.. – трансферт КП «Лохвиця-сервіс» на придбання дизель-генераторів для забезпечення аварійного водопостачання. Перенаправлені кошти у сумі 700 тис. грн. на поточний і капітальний ремонт захисних споруд у закладах освіти Лохвицької територіальної громади,  а саме:  на поточний ремонт захисних споруд  цивільного захисту в підвальних приміщеннях ЗДО "Пролісок« в селі Безсали – 198 тис. 300 грн.;  ДНЗ «Теремок» м. Лохвиця – 117 тис. грн.; ДНЗ «Орлятко» м. Лохвиця – 199 тис. 840 грн., на капітальний ремонт  захисної споруди  цивільного захисту (укриття)  Лохвицької гімназії №1 – 175 тис. грн.

Фото без опису