28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників

  • 229

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЧЧИНИ!

Сьогодні ми відзначаємо День звільнення України від нацистських окупантів та віддаємо шану українцям, які перемогли нацизм у роки Другої світової війни, дякуємо всім, хто своєю працею в тилу  допомагав у розгромі ворога, піднімав Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала та страшна війна.

Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. У 1941–1944 роках на українській землі були зосереджені головні сили вермахту – від 57,1 до 76,7% загальної кількості дивізій. 607 з них було розгромлено на території України.

Битва за Україну стала вирішальною у розгромі військ гітлерівської Німеччини. Ця жахлива сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті нашого  народу.

Сьогодні українці знову стали на захист України, її свободи, незалежності та територіальної цілісності від вторгнення  російських окупантів.

Сучасні захисники України гідні слави своїх дідів і прадідів. Ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших героїв і твердо віримо у нашу перемогу! Слава всім, хто боровся з нацизмом у роки Другої світової війни! Слава всім, хто бореться з рашизмом і б’ється за Україну сьогодні!

Слава Україні!

 Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО

Фото без опису