ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕМОЖЦІВ І ЕТАПУ КОНКУРСУ НА КРАЩИЙ ЗАХІД ІЗ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ

  • 166

На виконання обласної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021 – 2025 роки з метою формування національно-культурної ідентичності, національно-патріотичного світогляду та розвитку духовно-моральних цінностей  школярів серед освітніх закладів  Лохвицької громади проведено І етап конкурсу на кращий захід з національно-патріотичного виховання.

У зв’язку з військовим станом конкурс проходив у режимі онлайн. Цьогоріч його учасниками стали Лохвицька гімназія №1, Лохвицька ЗОШ №2, Лохвицька ЗОШ №3, Безсалівська, Гирявоісковецька, Лучанська, Яхниківська, Білогорільська загальноосвітні школи та Лохвицький центр дитячої та юнацької творчості. Роботи на конкурс були представлені у номінації «Музично-театральна постановка» (відеоролики).  

Варто відзначити, що у порівнянні з минулим роком зріс художній та технічний рівень виконання номерів. Власне, змінилося і саме ставлення до конкурсу, пов’язане з піднесенням національно-патріотичного духу українців та вибором серйозних тем, продиктованих війною, яку разом з дорослими переживають діти.  

Отож журі, яке сьогодні  провело засідання у кабінеті начальника відділу освіти Т.В. Заїки, виконало складне завдання по визначенню переможців конкурсу. Ними стали: І місце – Лохвицька гімназія №1, ІІ місце розділили між собою  Лохвицький центр дитячої та юнацької творчості та Лохвицька ЗОШ №3, ІІІ місце – Білогорільська ЗОШ.

На обласний етап конкурсу на кращий захід із національно-патріотичного виховання цьогоріч можна представляти кілька робіт, тож за рішенням журі учасниками обласного конкурсу стануть володарі І та ІІ місць – гімназія №1,  ЦДЮТ та ЗОШ №3.