ЛОХВИЦЬКА ТА СЕНЧАНСЬКА ГРОМАДИ ГОТУЮТЬСЯ ДО СПІЛЬНОГО ФІНАНСУВАННЯ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ

  • 378

Сьогодні 3 листопада у залі засідань міської ради відбулася 31 (позачергова) сесія Лохвицької міської ради 8 скликання. У її роботі взяли участь 22 депутати із 26 обраних.

На пропозицію головуючого на засіданні Лохвицького міського голови Віктора Радька присутні у залі скорботною хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто в боях з російським ворогом віддав своє життя за волю і незалежність України. Від  початку повномасштабного вторгнення Лохвицька громада вже втратила 13 героїв – це Лисенко Юрій Юрійович, Сініченко Ярослав Сергійович, Тищенко Володимир Анатолійович, Задорожнюк Дмитро Ігорович, Зінченко Максим Юрійович, Мандрика Костянтин Олександрович, Верета Леонід Васильович, Андрущенко Ігор Олександрович, Падалка Сергій Юрійович, Кривко Олександр Володимирович, Бутко Роман Анатолійович, Гаврилко Дмитро Григорович, Лозінов Роман Олександрович. Світла пам'ять нашим захисникам!  

Після цього депутати приступили до розгляду питання, яке єдине стояло на порядку денному: «Про надання згоди на організацію співробітництва територіальних громад». А саме Лохвицької та Сенчанської у питанні фінансування медичного закладу – Лохвицької міської лікарні, пацієнтами якої є жителі обох громад. Заводська громада через обмеженість бюджету наразі не  може стати учасником підписання договору, однак фінансуватиме заробітну плату медиків міської лікарні, які працюють на її території, та за можливості згодом зможе долучитися до співробітництва у цьому питанні.

У ході засідання депутати одноголосно схвалили рішення надати згоду на організацію співробітництва територіальної громади  Лохвицької міської ради в особі Радька В.І. та територіальної громади Сенчанської сільської ради в особі Сліпухової Н.В. у сфері спільних інтересів територіальних громад у межах повноважень відповідних органів місцевого самоврядування  з питань охорони здоров’я населення, підвищення якості надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги у формі спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва підприємств, установ, та організацій комунальної форми власності  – інфраструктурних об’єктів, а саме – Комунального некомерційного підприємства «Лохвицька міська лікарня».