УВАГА! Одноразова грошова допомога!!!!

  • 249

Реєстрація ВПО на отримання допомоги буде проводиться в Лохвицькому Будинку культури (м.Лохвиця, вул. Перемоги, 2)

з 10.00 до 16.00 год.

18 листопада 2022 року

 📝   Багатоцільова програма допомоги від УВКБ ООН – це одноразова грошова допомога людям, що виїхали з регіонів, постраждалих від воєнних дій. Розмір допомоги становить 2220 гривень щомісячно на особу протягом 3-х місяців. Програма реалізується в таких містах та областях відповідно: Львів, Черкаси, Кропивницький, Полтава, Кременчук, Запоріжжя, Дніпро, Житомир, Київська область, Харківська область. Готуються до відкриття також офіси в Одеській, Сумській та Чернігівській області.

Хто може звернутися по допомогу від УВКБ ООН?

Ви можете звертатися до наших пунктів збору даних, якщо ваша родина:

✔ не отримувала раніше допомогу від міжнародних організацій;

✔ має дохід, менший за 5400 грн на особу, та

✔ належить до таких категорій та ‼ критеріїв вразливості ‼ :

📌 переселенці, які перемістилися після 24.02.22;

📌 особи, що НЕ переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких в таких областях, як Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська (перелік може бути доповнений);

📌 люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону).

 

‼ ОБОВ’ЯЗКОВІ КРИТЕРІЇ ВРАЗЛИВОСТІ ДЛЯ УСІХ 3-х вищезазначених категорій ‼ , що дають можливість подати заявку на допомогу:

✅ родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);

✅ родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;

✅ родина з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб;

✅ прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

👉Для збору даних мають бути присутні всі члени родини.

Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту реєстрації, допускається реєстрація за оригіналами документів (за умови надання медичної довідки, що підтверджує їхній стан здоров’я).

 Інформація, яку необхідно буде надати:

🔹ПІБ згідно з документом, що посвідчує особу;

🔹місце та дата народження, номер телефону (на який вам надійде СМС про надходження коштів!);

🔹податковий номер (необхідний для виплати допомоги);

🔹свідоцтво про народження дітей (за наявності);

🔹номер банківської картки (необхідний для виплати допомоги). Картки “єПідтримка” не підходять.

🔹 будь-які документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості (довідки, витяги тощо).  

 

❓Маєте питання - пишіть нам у телеграм-канал https://t.me/IDPhelp. Там ви знайдете інформацію щодо отримання грошової допомоги від УВКБ ООН через офіси БФ «Право на захист».

 ❗️ТАКОЖ актуальна інформація щодо роботи пункту реєстрації у Полтавській області тут: https://t.me/unhcr_help_poltava (Допомога УВКБ ООН Полтавська область).

Ми знаходимось за адресою:

м. Полтава, пл. Павленківська, 3Б

Працюємо з Пн. – Пт., Нд з 9:00 до 18:00

Сб.-вихідний.

м. Кременчук, вул. Ватутіна, 7

Працюємо з Пн. – Пт., Нд. з 8:00 до 17:00

Сб.– вихідний.

Телеграм канал:

Допомога УВКБ ООН Полтавська область