Напередодні 300-річного ювілею У ЛОХВИЦЬКІЙ ГІМНАЗІЇ ПРАЦЮВАЛА ЛІТЕРАТУРНА КАВ'ЯРНЯ «ХТО ВИ, ГРИГОРІЙ САВИЧ СКОВОРОДА?»

  • 358

На виконання листа Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації з нагоди відзначення у 2022 році 300-річчя від Дня народження Григорія Сковороди у Лохвицькій гімназії № 1 протягом листопада місяця сплановано та проведено ряд культурно-мистецьких заходів, присвячених ювілейним урочистостям на пошанування великого митця.

15 листопада у Лохвицькій гімназії №1 відбувся загальношкільний захід « Хто Ви, Григорій Савич Сковорода?» Західпроведено у формі засідання літературної кав’ярні.

У «Літературному меню» були представлені байки, афоризми та ліричні твори філософа. Поціновувачі творчості Г. Сковороди ознайомилися з цікавими фактами про його життя та дізналися історію встановлення пам’ятника митцю у нашому місті. Родзинкою заходу стало колективне виконання пісні на слова Г. Сковороди «Всякому місту звичай і права…»

Ми закликаємо згадувати Г. Сковороду не від дати до дати, а йти по життю орієнтуючись на його поради. Проведення таких заходів сприяє усвідомленню його учасниками величі постаті Г. Сковороди та допомагає глибше зрозуміти та пізнати контекст його творчої спадщини.

ЛОХВИЦЬКА ГІМНАЗІЯ №1 ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ