Долучайся до #ЩедрийВівторок

  • 292

#ЩедрийВівторок (англійською #GivingTuesday) виник у 2012 році в США і завдяки тисячам учасників поширився світом. Україна приєдналася до ініціативи у 2018 році.

Цього року  #ЩедрийВівторок  відбудеться 29 листопада.

#GivingTuesday був створений з простою ідеєю: спонукати людей робити добрі справи. Але за останні 10 років ця подія перетворилася на глобальний рух, який надихає сотні мільйонів людей з усього світу творити добро. #GivingTuesday поширює добро та щедрість, об’єднує людей та дає нам спільну велику справу на всіх. До ініціативи може доєднатися кожен, адже ви завжди можете допомогти часом, талантом чи грошима.

10 років поспіль #ЩедрийВівторок збирає мільйони в грошовому еквіваленті та мільярди в негрошовому — завдяки часу, зусиллям, ресурсам, зв’язкам тощо, які люди присвячують благодійності. Перша акція допомогла неприбутковим організаціям зібрати близько 10 мільйонів доларів. У 2020 році завдяки #GivingTuesday вдалося зібрати близько 2,5 мільярдів доларів по всьому світу.

10 років поспіль #ЩедрийВівторок збирає мільйони в грошовому еквіваленті та мільярди в негрошовому — завдяки часу, зусиллям, ресурсам, зв’язкам тощо, які люди присвячують благодійності.

#ЩедрийВівторок в Україні

#ЩедрийВівторок в Україні вперше відбувся 27 листопада 2018 року.

Всеукраїнський день добрих справ став можливий завдяки ініціативній групі у складі Zagoriy Foundation, Благодійного фонду «Таблеточки», «Клубу Добродіїв», а також Українського форуму благодійників.

У 2018 році ми почали збирати коло однодумців та поширювати інформацію про #ЩедрийВівторок. А у 2020 році на нас чекав неймовірний результат — 126 тисяч учасників. За 3 роки ми побудували велику мережу партнерств, зокрема спільні проєкти з Uber, Socar та інші. Минулого року #ЩедрийВівторок зміг об’єднати близько 172 000 людей та зібрати 25 500 000 грн Приголомшливий результат!

Перший #ЩедрийВівторок в Україні відбувся у 2018 році. А вже у 2020 році до нього приєдналися 126 тисяч учасників.

Ми популяризуємо думку, що про благодійність варто розповідати, саме тому кожного року закликаємо українців голосвно розповідати про свої добрі справи.  Кожного року ми збираємо сотні історій та згадок від благодійників з усієї країни.

#ЩедрийВівторок не має конкретного формату чи плану дій. Кожна людина, організація чи бізнес можуть втілити в життя власну ідею, проєкт або захід. Це стимулює креативність та надихає генерувати нові ідеї.Фото без опису