«УКРАЇНА – КРАЇНА НЕСКОРЕНИХ!»: ВИХОВНА ГОДИНА ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ

  • 294

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України.

Напередодні Дня Гідності та Свободи у загальноосвітніх закладах Лохвицької громади проведено  єдину виховну годину «Україна – країна нескорених!».

Вчителі обговорили з учнями цінності, які відстоювали учасники українських революцій  та за які сьогодні воюють захисники і захисниці у російсько-українській війні – незалежність та територіальна цілісність, воля, соборність, гідність України та українців.   Враховуючи  вікові та психоемоційні особливості учнів, педагоги розповіли  про пам’ятні події та визначні здобутки українського народу у цій боротьбі.

Нині боротьба за свободу волевиявлення українського народу триває. Військові операції, що здійснюються українськими воїнами під час захисту незалежності та територіальної цілісності України увійдуть у воєнну історію, стануть основою для розробки нових воєнних тактик та стратегій, а імена кожного захисника і захисниці України назавжди закарбуються в історії України.