26 листопада – День пам’яті жертв голодоморів

  • 334

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ЛОХВИЧЧИНИ!

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

У реаліях нової боротьби за виживання нації Україна вшановує скорботні 90-ті роковини Голодомору-геноциду.

Через 90 років після  цих страшних подій на території України росія вчиняє новий геноцид – війною.

Методи  сучасного путінського режиму мало відрізняються від сталінських: вбивства, терор голод і холод, залякування, депортації.
Ворог знову намагається нас денаціоналізувати та упокорити, щоб не випустити з-під свого впливу та не допустити зміцнення української державності.

9 місяців українська нація мужньо чинить спротив російському  ворогу. В нас немає іншого вибору, ніж вистояти. Інакше історія закине українців на нове коло вже пройдених випробувань. Ми пам’ятаємо уроки минулого й не хочемо повертатися в «тюрму народів». Саме національна пам’ять робить нас сильнішими, надає сил для подальшої боротьби.

В умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом – долучитися до акції «Запали свічку»  – засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися. Не забудьте у суботу 26 листопада, о 16:00, долучитися до Загальнонаціональної хвилини мовчання.

Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв!

Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги. Роз’єднаність і непорозуміння стали причиною втрати українцями власної держави у 1920-х, її окупації більшовиками і вчинення злочину геноциду.

Але зараз Україна і світ – інші. Ми маємо власну державу та Збройні сили, підтримку світу і найголовніше – згуртованість народу. Тому ми все здолаємо, вистоїмо й переможемо! Слава Україні!

             Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО