ШАНОВНА ЛОХВИЦЬКА ГРОМАДО!

  • 544

Щодня  Україна втрачає своїх захисників у боротьбі з російським ворогом.  За кожного з них болить серце і рветься на частини душа. Ось і на Лохвиччину знову донеслась чорна трагічна звістка про загибель земляка-військовослужбовця, солдата ЗСУ КОРПАНЯ Олександра Григоровича.

Він народився 2 лютого 1996 року в селі Старий Хутір Лохвицького району Полтавської області. У 2011 році закінчив 9 класів Гирявоісковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, після чого навчався у Роменському фаховому коледжі Державного вищого навчального закладу «КНЕУ ім. Вадима Гетьмана» та  у ПТУ №32 м. Червонозаводське, яке закінчив у 2015 році, здобувши професії апаратника дифузії, столяра. 

Працював на Сумщині будівельником. У травні 2016 року був призваний на строкову військову службу. В подальшому вступив на контрактну службу і з жовтня 2016 року перебував у зоні проведення АТО на сході України, захищаючи її незалежність і територіальну цілісність.  У 2020 році повернувся додому та працював охоронником у ТОВ «Харківецьке».

29 березня 2022  року був мобілізований до лав Збройних сил України та у званні солдата проходив військову службу на Донеччині. Служив на посаді сапера інженерно-саперного відділення інженерної роти.

28 листопада в районі зосередження підрозділу частини у населеному пункті Гнилиця Перша  Куп'янського району Харківської області в результаті вибуху під час обстеження будівлі на наявність вибухових предметів  отримав численні поранення, несумісні з життям. Помер при транспортуванні у лікарню.

Світла, щира, добра людина з відкритим серцем і незламною вірою в життя – саме таким запам'ятається Олександр Корпань своїм друзям, знайомим, односельчанам. Він – відданий патріот України, який завжди прагнув бути на передовій, захищаючи рідну землю від ворога.

Лохвицька громада безмежно сумує від гіркоти тяжкої втрати, яку не вимовити словами і не виплакати сльозами. Розділяємо біль і висловлюємо глибокі співчуття батькам Людмилі Миколаївні та Григорію Петровичу, синочку Даніїлу, брату Дмитру, сестрам Наталії, Анастасії, Тетяні.

Схиляємо голови у скорботі, за янголом, який  поклав своє молоде життя за кожного з нас. Слава і вічна пам'ять герою!

30 листопада воїн Корпань Олександр Григорович назавжди повертається додому.

Зустріч траурного кортежу живим коридором відбудеться об 11.00 годині у селі Старий Хутір.

Прощання із загиблим розпочнеться о 12. 00 годині за адресою: вулиця Нижня Лучка, 2.  

Поховають героя на кладовищі у його рідному селі Старий Хутір.