#ПротиДіємоНасильству

  • 290

В рамках проведення Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства», яка триває з 25 листопада по 10 грудня, в сквері Героїв України та поблизу адміністративної будівлі Лохвицької міської відбувся флешмоб під гаслом #ПротиДіємоНасильству. Мета заходу – привернути увагу суспільства до проблематики запобігання домашнього насильства та насильства над дітьми. В заході взяли участь спеціалісти Служби у справах дітей Виконавчого комітету Лохвицької міської ради Ольга ПОПОВА та Вікторія ЛИТВИНЕНКО, інспектор сектору ювенальної превенції Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області Карина ШАГАЄВА, фахівці Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради Оксана САВЧЕНКО та Надія НАСТЕНКО та поліцейський офіцер Лохвицької територіальної громади Тарас КУДЕРЯ.

Батькам та дітям роз’яснено куди саме потрібно звертатися, якщо вони є постраждалим або свідком вчинення насильства. Кожен учасник висловив свою позицію щодо неприпустимості вчинення насильства як вдома так і в дитячому середовищі.

Організатори флешмобу вручили діткам повітряні кульки білого кольору із зображенням дитячих долоньок та хештегами #ПротиДіємоНасильству, #МиПротиНасильства, #Ні!Насильству та стрічки синього кольору, які символізують запобігання та протидію насильства над дітьми.