ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 159

На засіданні виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке відбулося під головуванням міського голови Віктора Радька, прийнято рішення по ряду актуальних для життєдіяльності громади та її мешканців питань.

Позитивно вирішені питання соціального характеру, які стосувалися фінансової підтримки із місцевого бюджету окремих категорій громадян.   

Так рішенням виконкому 22 мешканцям громади надано одноразову грошову допомогу у розмірі 20 тис. грн. на придбання необхідного спорядження та матеріальних цінностей в зв’язку з їх мобілізацією та укладенням контракту з ЗСУ для захисту України від збройної агресії російської федерації. 8 громадянам надано одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тис. грн. на вирішення соціально-побутових питань  в зв’язку з мобілізацією в зону бойових дій рідних, а також  громадянам, які уклали  контракт добровольця територіальної оборони добровольчого формування Лохвицької ТГ. Одноразову матеріальну допомогу у розмірі 50 тис. грн. для вирішення соціально-побутових питань рішенням виконкому надано 3-м сім’ям громадян, які загинули  під час захисту нашої держави у російсько-українській війні. Відповідно до рішення виконавчого комітету одноразову цільову допомогу у розмірі 10 тис. грн. на придбання необхідного спорядження та матеріальних цінностей отримають 4 громадян, які уклали контракт добровольця територіальної оборони ДФТГ Лохвицької територіальної громади №1. 

Одноразову грошову допомогу у розмірі 1 тис. грн. надано 5 жителям громади з інвалідністю по зору. Токарівському психоневрологічному інтернату  надано дозвіл на використання особистих коштів недієздатних  підопічних, в яких опікуном є адміністрація інтернату в особі директора,  на придбання товарів, робіт, послуг на І півріччя 2023 року, а саме:  кондитерських виробів, напоїв, фруктів, продуктів харчування, промислових товарів, м’якого та твердого інвентарю, побутової техніки, меблів, тютюнових виробів, медичних препаратів, а також на придбання електроконвекторів у кількості 25 штук.

6 громадянам та старостам 3-х старостинських округів (Токарівського, Погарщинського, Яхниківського) надано дозвіл на видалення аварійних, сухостійних та фаутних зелених насаджень.

Відповідно до рішення виконкому на випадок критичних проблем, пов’язаних з порушенням нормальних умов життєдіяльності населення,  у кожному з старостинських округів громади та місті Лохвиця створено стаціонарні пункти обігріву. Старостам старостинських округів Лохвицької міської територіальної громади, начальнику відділу культури, сімꞌї, молоді та спорту виконавчого комітету Лохвицької міської ради (Марченко С.М.), директору центру надання соціальних послуг (Ждан С.О.), головному лікарю КНП Лохвицька міська лікарня (Бурлей В.В.), головному лікарю КНП Лохвицький ЦПМСД (Лисенко М.І.) дане доручення при знижені температури розгорнути стаціонарні пункти обігріву для надання допомоги населенню, забезпечити їх відповідними матеріально-технічними, медичними засобами та продуктами харчування.

Перелік стаціонарних пунктів обігріву

Лохвицької територіальної громади

№ п/п

Адреса пункту обігріву

Назва об‘єкта

1

м. Лохвиця, вул. Незалежності, 4

КНП Лохвицька міська лікарня

2

м. Лохвиця, вул. Перемоги, 2

будинок культури

3

с. Безсали, вул. Перемоги,15

приміщення старостату

4

с. Бербениці, вул. Молодіжна,67

приміщення старостату

5

с. Жабки, вул. Центральна,10

приміщення старостату

6

с. Білогорілка, вул. Молодіжна,14

приміщення старостату

7

с. Васильки, вул. Перемоги,15

приміщення старостату

8

с. Гряві Ісківці, вул. Миру, 2а

приміщення старостату

9

с. Лука, вул. Центральна, 39

приміщення старостату

10

с. Погарщина, вул. Перемоги, 3

приміщення старостату

11

с. Риги, вул. Миру, 29

приміщення старостату

12

с. Свиридівка, вул. Шляхова,72

приміщення старостату

13

с. Токарі, вул. Г.І.Андрусенка,1

приміщення старостату

14

с. Харківці, вул. Тесленка, 40

приміщення старостату

15

с. Яхники, вул. Ногина,10

приміщення старостату

16

м.Лохвиця. вул.Перемоги,16

Центр надання соціальних послуг

17

м.Лохвиця, вул.Незалежності, 4

АЗПСМ

Відповідно до розпорядження начальника Полтавської обласної військової адміністрації від 21 листопада 2022 року № 402 «Про введення в дію рішення Ради оборони Полтавської області від 17 листопада 2022 року № 29», для економії електроенергії виконавчий комітет Лохвицької міської ради вирішив заборонити на території Лохвицької громади оформлення святковою ілюмінацією з використанням декоративного освітлення (гірлянд, світлових декорацій, тощо) комерційних, комунальних і державних об’єктів, вулично-дорожньої  мережі, скверів, парків, ялинки, а також приватних володінь.

Для КНП «Лохвицька міська лікарня» Лохвицької міської ради затверджено тариф у розмірі 366 грн. 30 коп. на платну медичну послугу «Проведення попереднього, періодичного та позачергового психіатричного оглядів, у тому числі на предмет вживання психоактивних речовин».  

Ряд питань стосувався захисту прав та інтересів дітей. Так рішенням виконкому дитині 2006 року народження надано статус сироти, встановлено піклування над нею та  призначено піклувальника; надано дозвіл громадянці на дарування житлового будинку та земельних ділянок на ім’я малолітньої дитини; затверджено висновок про місце проживання малолітньої дитини 2018 року народження;  дитині 2008 року народження надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.   

 Деякі питання, розглянуті на засіданні виконавчого комітету, стосувалися житлової сфери та нерухомості. Так зі списків громадян, що перебувають на квартирному обліку при  виконкомі міської ради в м. Лохвиця, у зв’язку з поліпшенням житлових умов виключено 1 громадянку, затверджено матеріали по приватизації будинку на вул. Шкільна у с. Погарщина, прийнято рішення про видачу дублікату свідоцтва на право власності на нерухоме майно у м. Лохвиця. За зверненнями 2-х громадян уточнено адреси нерухомого майна на вул. Перемоги м. Лохвиця.  

Новому суб’єкту господарювання надано погодження на місце розташування тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності в м. Лохвиця по вул. Героїв України (існуюча точка продажу кави біля житлового будинку №28). Комунальному підприємству «Лохвиця-сервіс» надано дозвіл на облаштування автостоянки орієнтовною площею 70 кв. м та габаритним розміром 7х10 м біля будівлі № 1 по вул. Затишна в м. Лохвиця.

Виконавчим комітетом Лохвицької міської ради схвалено проєкти рішень, які будуть винесені на сесію Лохвицької міськї ради, щодо  прийняття місцевих цільових програм:

«Про затвердження комплексної програми безпеки в Лохвицькій громаді на 2023-2025 роки»;

«Про затвердження цільової програми «Благоустрій територій Лохвицької громади на 2023-2025 роки»;

­«Про внесення змін та доповнень до комплексної програми «Територіальна оборона на 2021-2025 роки»;

 «Про внесення змін до фінансування заходів  Програми підтримки Трудового архіву на 2021-2023 роки»;

«Про затвердження цільової комплексної програми розвитку систем водопостачання та водовідведення населених пунктів  Лохвицької громади на 2023-2025 роки»;

 «Про затвердження цільової комплексної програми «Вуличне освітлення Лохвицької громади на 2023-2025 роки»;

 «Про затвердження Програми розвитку дорожнього господарства Лохвицької громади на 2023-2025 роки»;

 «Про затвердження комплексної програми захисту населення і територій Лохвицької громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2023-2025 роки»;

 «Про затвердження програми «Землеустрій Лохвицької громади на 2023-2025 роки»;

«Про затвердження цільової комплексної Програми підтримки створення та розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та підприємств по первинній обробці та переробці молока на території Лохвицької громади на 2023-2025 роки»;  

«Про затвердження Програми «Відродження та розвиток культури в Лохвицькій громаді на 2023-2025 роки»;

«Про затвердження Програми підтримки комунального некомерційного підприємства Лохвицька міська лікарня на 2023-2025 роки»;

 «Про затвердження Програми забезпечення мобілізаційної та допризовної підготовки в Лохвицькій громаді на 2023 рік»;

 «Про затвердження Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на території Лохвицької громади на 2023-2025 роки»;   

 «Про затвердження комплексної програми розвитку місцевого самоврядування та сприяння прозорості діяльності органів місцевого самоврядування Лохвицької міської ради на 2023-2025 роки»;  

 «Про затвердження комплексної програми соціального захисту населення в Лохвицькій громаді на 2023-2025 роки»;

 «Про затвердження комплексної Програми «Розвиток фізичної культури та спорту в Лохвицькій громаді на 2023-2025 роки»;

  «Про затвердження цільової комплексної програми поводження з твердими побутовими відходами на території Лохвицької громади на 2023-2025 роки»;

«Про затвердження цільової програми фінансової підтримки комунального підприємства «Лохвиця-сервіс» на 2023-2025 роки»;

 «Про міську програму «Стипендії Лохвицької міської ради учням закладів освіти на 2023-2025 роки»;

 «Про затвердження міської цільової Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2023-2024 роки»;

 «Про міську Комплексну програму «Розвиток освітньої галузі Лохвицької ТГ на 2023-2025 роки»;

 «Про міську Програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді Лохвицької ТГ на 2023-2025 роки»;

 «Про міську програму «Підвищення енергоефективності в закладах та установах освіти Лохвицької ТГ на 2023-2025 роки».

Розглянувши питання «Про бюджет Лохвицької міської  територіальної громади на 2023 рік» члени виконавчого комітету схвалили  проєкт рішення, у якому на 2023 рік визначено:

-  доходи бюджету Лохвицької міської територіальної громади  в сумі  383 900 021,00 гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади в сумі 381 374 521,00 гривень, доходи спеціального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади  в сумі 2 525 500,00  гривень;

- видатки бюджету Лохвицької міської територіальної громади визначено  у сумі 383 900 021,00 гривень, в тому числі видатки загального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади  в сумі 375 474 521,00 гривень, видатки спеціального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади  в сумі 8 425 400,00 гривень. Схвалений проєкт рішення буде  наданий для опрацювання постійними депутатськими комісіями та винесений на порядок денний сесії міської ради для подальшого затвердження депутатами.

Фото без опису