ІЗ 100-РІЧНИМ ЮВІЛЕЄМ, КАТЕРИНО СИМОНІВНО!

  • 146

Сьогодні, 2 грудня 2022 року жителька села Погарщина Підлісна Катерина Симонівна зустріла поважний 100-річний ювілей.

Аби привітати довгожительку з цим святом до неї додому з відвідинами завітали староста Погарщинського старостинського округу Юлія Клименко та провідний спеціаліст Ольга Гавриленко.

Квіти, солодкий подарунок та Грамота Лохвицького міського голови, вручені ювілярці, неабияк її потішили. Як і теплі поздоровлення, побажання життєвого натхнення і подальшого довголіття та тиха бесіда про пережите.   

А   сходжені жінкою життєві шляхи не були легкими. Народилася Катерина Симонівна 2 грудня 1922 року у селі Харсіки Чорнухинського району. У рідному селі навчалася у школі, закінчила 6 класів. Під час Другої світової війни у 1941 році, її 19-річною дівчиною німецькі окупанти вивезли на примусові роботи у Німеччину. Тяжко працювала там на «бауера» на місцевій  фабриці.

Після повернення в Україну у рідному селі  трудилася у колгоспі спочатку завідуючою току, а потім, аж до виходу на заслужений відпочинок, – дояркою. У 35 років вийшла заміж  та народила сина (нині покійний) і доньку.

Поруч із родиною доньки Наталії і проживає з 2009 року і до сьогодні у селі Погарщина. Сільчани знають Катерину Симонівну як особливу людину – працьовиту, доброзичливу, активну жінку з відмінним почуттям гумору. До її мудрих настанов прислухається не лише донька, а й 3 онуків та правнучка, якими життя порадувало ювілярку.

І хоч клята війна вже вдруге випала на її  вік, жінка  свято вірить у  нашу перемогу і говорить, що все в України буде добре.

Тож з роси і води Вам, шановна Катерино Симонівно! Хай якнайшвидше справджуються всі  Ваші надії!  Добра Вам, ясного сонця і мирного неба! З ювілеєм!