УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

  • 173

Сьогодні на центральній прощі Перемоги міста Лохвиця відбувся урочистий мітинг із нагоди  відзначення загальнонаціонального свята – Дня Збройних сил України.

Це свято мужності і геройства, свято захисників незалежності і територіальної цілісності України, свято військових традицій і звитяг.

Сьогодні День пам’яті Героїв, які загинули за волю України. Молитвою, добрим словом згадуємо захисників, які боролися і віддали життя за  кращу долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли на небо нескореними…

Хвилиною мовчання учасники урочистого мітингу вшанували пам'ять полеглих українських воїнів, а серед них 14 мешканців нашої громади, які загинули в боротьбі за українську землю. Їх подвиг Лохвиччина буде пам’ятати як приклад самопожертви, патріотизму, мужності і любові до свого народу, свого  рідного краю.

284 дня повномасштабної війни стали серйозним викликом для української армії. Саме на плечі Збройних сил випала місія ні мало ні багато, але вберегти країну від захоплення більш потужним і жорстоким сусідом. І нині ця боротьба триває. А Перемога неодмінно буде за нами, бо за нами – правда!  

На урочистому мітингу зі словами вдячності на адресу військовослужбовців Збройних сил України виступив Лохвицький міський голова Віктор Радько, зокрема згадавши вчорашній масований ракетний обстріл, коли силами наших захисників тільки над Полтавщиною вдалося знищити 10 російських ракет. Професійні дії наших військових викликають  повагу і впевненість, що нас захищає краща армія світу!  

Із нагоди свята – Дня Збройних сил України – на урочистостях було  відзначено Грамотами Лохвицької міської ради військовослужбовців другого відділу Миргородського РТЦК та СП.

У пам'ять про тих, хто загинув за свободу, незалежність і територіальну цілісність  України,  до пам’ятного знака загиблим воїнам-учасникам бойових дій в зоні проведення АТО учасники урочистого мітингу поклали живі квіти.