ЩАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

  • 323

ЩАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

ДОРОГІ УЧАСНИКИ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС!

Одну з найбільших у світі техногенних катастроф – аварію на Чорнобильській атомній електростанції – знає і пам'ятає весь світ. Страшні події, що сталися 26 квітня 1986 року, ніколи не зітруться з пам’яті теперішніх та майбутніх поколінь.

Будівництво захисного саркофага над зруйнованим атомним реактором Чорнобильської атомної електростанції було закінчено14 грудня 1986 року.  Відтоді ця дата стала Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Радіаційна катастрофа мала величезні масштаби: кілометри ураженої території, десятки тисяч людей, яким довелося залишити рідні домівки.

Порятунком для всіх став подвиг ліквідаторів, які з перших хвилин аварії стали на боротьбу з невидимим ворогом, захистивши світ від смертельної небезпеки.

Глибока вдячність всім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.  Тим, хто ціною власного здоров’я і життя зупинив стихію некерованої ядерної реакції. Низький уклін ліквідаторам, які зараз проживають на території Лохвицької громади,  кому довелося працювати  в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби заступити від біди своїх рідних, Україну і весь світ.

Сердечно бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, життєвої енергії та наснаги, сімейного затишку, щастя, добра та злагоди. Хай щира людська вдячність зігріває ваші серця, обпалені загравою Чорнобильської катастрофи. Ясного сонця і мирного неба над Україною!

         З повагою –  Лохвицький міський голова ВІКТОР РАДЬКО

Фото без опису