ГАВРИЛКО ДМИТРО ГРИГОРОВИЧ

  • 194

ГАВРИЛКО ДМИТРО ГРИГОРОВИЧ

16.01.1977 – 2.10.2022

Дмитро Гаврилко народився 16 січня 1977 року у м. Воркута Республіки Комі. У 1982 році родина переїхала на Україну, оселилася у місті Лохвиця, яке стало для Дмитра рідним.  Тут він навчався у Лохвицькій загальноосвітній школі №1, потім вступив у середнє професійно-технічне училище №32 у м. Червонозаводське. Закінчивши його у 1994 році, отримав спеціальність слюсара. У 1995 році проходив строкову службу у лавах Збройних сил України. У 2003 році виявив бажання та вступив на  військову службу за контрактом. У мирному житті працював слюсарем-монтажником, охоронцем, електриком на підприємствах Лохвиччини.

Під час подій на сході нашої країни Дмитро Гаврилко знову змінив цивільний одяг на військову форму – був мобілізований до лав ЗСУ у червні 2014 року та протягом року боронив незалежність і територіальну цілісність України від посягань російського агресора.

Після повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України Дмитро Гаврилко в числі перших опинився на фронті. На другий день війни, 25 лютого 2022 року, він став до лав Збройних сил України по мобілізації. Військову службу проходив у званні старшого солдата. Його життя обірвалося на передовій. 

Це сталося 2 жовтня 2022 року на Херсонщині під час ведення бойових дій поблизу населеного пункту Давидів Брід. У бліндаж, куди під час мінометного  обстрілу з боку противника потрапив ворожий снаряд, він загинув   разом із бойовим побратимом – Бутком Романом Анатолійовичем з села Юсківці. 

Поховали Дмитра Гаврилка на Іванівському кладовищі м. Лохвиця на алеї Героїв поряд із загиблими воїнами Костянтином Мандрикою, Ярославом Сініченком, Ігорем Андрущенком.

Відповідно до Указу Президента України від 30 травня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, старшого солдата Гаврилка Дмитра Григоровича нагороджено орденом «За мужність»  III ступеня (посмертно).

 У загиблого лишилися батьки, донька та два брати.

Інші статті

Всі статті