ЛОХВИЦЬКА ГРОМАДА ВШАНУВАЛА УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

  • 134

14 грудня, не зважаючи на цей воєнний час, Лохвицька громада біля  пам’ятного знаку Героям  Чорнобиля  у м. Лохвиця віддала шану  учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській  АЕС.

Вони, не шкодуючи себе, часто не розуміючи небезпеки, виконували свої обов’язки. Пожежні, військові, міліціонери, будівельники, енергетики, лікарі, люди інших професій у числі перших відразу після вибуху реактора на ЧАЕС дружно та відчайдушно кинулися в смертельний двобій із незримим ворогом. Вони першими ступили у вируюче полум’я, в ту смертельну радіацію. І за наказом командира, і за законом совісті.

Серед сотень тисяч українців, які, не шкодуючи власного життя та здоров’я, боролися зі страшним лихом, допомагали мирному населенню вистояти, вижити, переселитися в «чисту зону», відроджувати обпалену радіацією землю, були й наші земляки. І виконували вони покладену на них святу місію з честю та гідністю. Тепер мають статус ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи.

Час не заколисує рани. Не минув біль Чорнобиля. Щодня, щохвилини волає він численними проблемами у різних сферах суспільства, у долях мільйонів людей. І наш святий обов’язок сьогодні – пам’ятати про кожного, чию долю обпік чорнобильський вогонь… пам’ятати  про тих, хто віддав життя, захищаючи планету.

Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять всіх учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, яких немає вже сьогодні серед нас, які захистили собою не тільки Україну, а й усе людство.

Урятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у Чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полинь…

У  пам’ять всіх героїв ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС від учасників сьогоднішнього зібрання лягли квіти до підніжжя пам’ятного знаку Героям  Чорнобиля.

Хай завжди у ваших серцях і в родині буде мир та спокій. Нехай сонце зігріває вас своїм теплом ще багато-багато років, а поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!