ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 129

На черговому засіданні виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке пройшло під головуванням першого заступника міського голови Сергія Шрамка, прийнято рішення по актуальних для громади та її мешканців питаннях.

Ряд з них стосувався надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян з місцевого бюджету. Так рішенням виконкому одноразову матеріальну допомогу у розмірі 50 тис. грн. для вирішення соціально-побутових питань надано сім’ї загиблого на російсько-українській війні військовослужбовця. 11 громадянам надано одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тис. грн. на вирішення соціально-побутових питань у зв’язку з мобілізацією в зону бойових дій рідних, а також  громадянам, які уклали  контракт добровольця територіальної оборони добровольчого формування Лохвицької ТГ. 13 мешканцям громади надано одноразову грошову допомогу у розмірі 20 тис. грн. на придбання необхідного спорядження та матеріальних цінностей в зв’язку з їх мобілізацією та укладенням контракту з ЗСУ для захисту України від збройної агресії російської федерації. Відповідно до рішення виконавчого комітету одноразову цільову допомогу у розмірі 10 тис. грн. на придбання необхідного спорядження та матеріальних цінностей отримають  19 громадян, які уклали контракт добровольця територіальної оборони ДФТГ Лохвицької територіальної громади №1. 

24 жителям громади надано одноразову матеріальну допомогу на лікування у розмірі від 3 до 10 тис. грн.

Підтримку членів виконавчого комітету отримали питання, які стосувалися захисту прав та інтересів дітей. Так дитині 2008 року народження, позбавленій батьківського піклування, рішенням виконкому у зв’язку зі смертю матері змінено статус на дитину-сироту, затверджено висновок про визначення місця проживання малолітньої дитини 2014 року народження з батьком.

Відповідно до рішення виконкому оголошено аукціон щодо оренди нерухомого майна комунальної власності Лохвицької територіальної громади, а саме: нежитлове приміщення за адресою: вул. Шевченка, 13, м. Лохвиця, Полтавської області загальною площею 32,6  м. кв.

Рішенням членів виконавчого комітету визначено у 2023 році такими, що відповідають потребам Лохвицької об’єднаної територіальної громади та сприяють її соціальному розвитку, види суспільно-корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення згідно ст. 183-1 КУпАП за несплату аліментів. Відбування суспільно-корисних робіт для таких порушників  проходитиме на базі Комунального підприємства «Добробут-сервіс» Лохвицької міської ради. Також прийняте рішення про організацію у 2023 році відбування громадських робіт особами, яким вони призначені як адміністративне стягнення, на базі Комунального підприємства «Лохвиця-сервіс» Лохвицької міської ради, Комунального підприємства «Добробут-сервіс» Лохвицької міської ради та старостинських округів Лохвицької міської ради, в залежності від місця проживання таких осіб.

На прохання заявників рішенням виконкому у м. Лохвиця  визначено місця для торгівлі новорічними ялинками (сосною) з 20.12.2022 р. по 31.12.2022 р.:

  - по вул. Героїв України (автостоянка перед магазином «Веломан» та магазином «Корал»);

  - по вул. Героїв України (зона між будинками №25 магазин «Хвилинка» та №27 магазин «Сад - Город»);

- по вул. Шевченка (біля магазина «Тополя»).

Із  метою впорядкування адресного господарства ряду об’єктів нерухомості рішенням виконкому уточнено адреси. Зокрема об’єктам нерухомого майна  в с. Млини по вул. Роменська,  в с. Безсали по вул. Перемоги,  а також уточнено адресу об’єкту нерухомого майна – громадському будинку – Лохвицькій комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі за адресою м. Лохвиця, вул. Перемоги, 2, що знаходиться на балансі відділу культури, молоді та спорту виконавчого комітету Лохвицької міської ради, а саме: м. Лохвиця,  вул. Перемоги, 2/1.

Рішенням виконкому  надано дозвіл на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності – торговельного павільйону в м. Лохвиця по  вул. Героїв України біля будівлі № 30 площею 30,0 кв. м. 

Відповідно до «Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах»,  затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 року №1045, виконком міської ради надав дозвіл 6 мешканцям громади на видалення зелених насаджень.  

У зв’язку з наданням з державного бюджету субвенції місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України,  виконавчий комітет міської ради прийняв рішення збільшити дохідну та видаткову частини частину бюджету Лохвицької міської територіальної громади на суму 1 250 000,00 грн. Кошти субвенції будуть спрямовані на капітальний ремонт  будівлі КНП «Лохвицькаміська лікарня».