Контроль за цільовим використанням коштів при народженні дитини

  • 2285

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2014 р. № 623 контроль за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям та створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей, здійснюється  центрами соціальних служб (Центром надання соціальних послуг).

Списки осіб, яким призначена вищезазначена допомога  по Лохвицькій територіальній громаді направляються відділом з питань надання державних соціальних  допомог,  субсидій,  інших видів соціальної підтримки населенню № 3  Миргородської районної державної адміністрації.

Під час відвідування сімей з дітьми, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини, фахівцями із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради складається акт перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини, перевіряється  наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, візка та ліжка тощо.

У більшості сімей батьки належним чином піклуються та створюють умови для проживання та виховання дітей. У разі коли батьки ведуть асоціальний спосіб життя (вживання алкоголю, антисанітарні умови проживання, недостатня увага до потреб дитини) сім’я ставиться на облік, як така, що опинилася в складних життєвих обставинах, з нею проводиться відповідна соціальна робота фахівцями Центру. 

За січень – листопад цього року фахівцями відділення соціальної роботи  Центру з 116  сімей здійснено 52 перевірки   вибіркових  обстежень сімей з метою контролю за цільовим використанням допомоги сім’ям з дітьми.

Під час відвідування сімей проведено бесіди щодо ведення здорового способу життя; недопущення бездоглядності дітей та вчинення насильства над ними; профілактики травматизму у побуті; сумлінного виконання батьківських обов’язків по догляду та вихованню дітей, а також відповідальності за їх життя та здоров’я. Надано соціальні послуги консультування та соціальної профілактики. 

За підсумками перевірок фактів нецільового використання коштів не виявлено. Фото без опису