ОПОРНІ ШКОЛИ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ РЕАЛІЗУВАЛИ ПРОЄКТИ ЗА КОШТИ ЮНІСЕФ

  • 694

«Спільно до навчання» – ініціатива, започаткована Міністерством освіти і науки у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні для підтримки освітнього процесу у 2022 – 2023 навчальному році, в рамках якої тисяча опорних шкіл України отримали від ЮНІСЕФ по 3 тис. доларів у гривневому еквіваленті.

У межах ініціативи «Спільно до навчання» одноразові гранти у розмірі 109 705 грн. отримав кожен з трьох опорних закладів Лохвицької громади – гімназія №1, ЗОШ №2 та ЗОШ №3.

За ці кошти  опорні школи реалізували проєкти «Поточний ремонт класних кімнат з елементами енергозбереження».

У Лохвицькій гімназії результатом проєкту стало  встановлення енергозберігаючих світильників у  одинадцяти  класних кімнатах  початкової школи. Сучасні енергоощадні лампи освітлюють приміщення рівномірніше і м'якше, що відповідає природному освітленню, а найголовніше –  зберігає здоров'я дитячих очей.

У освітньому просторі Лохвицької ЗОШ №2 з’явилася ресурсна класна кімната для релаксації та відпочинку школярів. Для цього проведено  внутрішні будівельні роботи – зроблено обшивку стін гіпсокартоном, обклеювання шпалерами, проведене укладання  лінолеуму на підлогу, влаштовано підвісну стелю та вмонтовано енергозберігаючі світильники. Затишок у кімнаті та атмосферу відпочинку створено завдяки закупленому обладнанню – це шафа для книг,  шведська стінка,  спортивний мат, 2 крісла-м’ячі, 2 крісла-груші та килимок-пазл.

Класну кімнату з елементами енергозбереження облаштовано і в Лохвицькій ЗОШ №3. Для цього виконано ряд будівельних робіт – обшивка стін гіпсокартонними і гіпсоволокнистими листами, фарбування стін, оздоблення панелей, прокладання проводів, установка вимикачів та розеток, влаштування підвісної стелі, монтування енергозберігаючих світильників, встановлення сталевих опалювальних радіаторів, укладання лінолеуму.  

Реалізувавши ці проекти, опорні школи Лохвицької громади з користю для дітей використали кошти від ЮНІСЕФ, призначені для створення можливостей і підтримки безперервного навчання у період війни.