ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

  • 180

Новий рік – свято, на яке завжди з нетерпінням чекають і діти, і дорослі.  Хоча клята війна позбавляє всіх традиційного святкового настрою,   але надія на світле майбутнє та здійснення бажань все ж жевріє в душі кожного українця. 

Ми будемо зустрічати прийдешній рік по-різному – хтось на передовій, боронячи неньку Україну від окупантів, хтось за кордоном, хтось не у власній оселі…

Низький уклін кожному воїну, який віддано служить своїй державі, дає гідну відсіч російському агресору, який є гордістю всього українського народу. Саме завдяки  незламним Збройним силам наші міста та сіла мають можливість жити мирним життям.  І не тільки українські –  наші  захисники міцно тримають щит безпеки усієї європейської цивілізації.

Доземно схиляємо голови в честь воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Серед героїв сьогодення – 15 жителів Лохвиччини, які віддали своє життя за нашу благословенну українську землю. Герої не вмирають! Вічна шана і пам'ять славним лицарям Небесного легіону!

Перегортаючи сторінку минулого року і відкриваючи нову,   розуміємо, наскільки війна змінила життя кожного з нас, випробувавши на людяність, небайдужість, вірність. Я щиро дякую жителям нашої громади, які приносили гуманітарну допомогу в центри підтримки, плели маскувальні сітки, будували укріплення, займалися розселенням та допомогою внутрішньо переміщеним особам. Сердечне спасибі волонтерам, які до сьогодні доставляють гуманітарні вантажі на передові позиції, в місця гарячих бойових дій,  людям трудового фронту, які беруть активну участь в допомозі ЗСУ – всі ви своїми стараннями наближаєте нашу перемогу! 

Щирі слова вдячності хочу сказати на  адресу трудових колективів комунальних підприємств «Лохвиця-сервіс» та  «Добробут-сервіс». У непростий час протистояння ворожій агресії мешканцям приємно усвідомлювати, що є кому подбати про водопостачання і водовідведення, вивезення сміття та благоустрій  населених пунктів.

Для Лохвицької громади, як і для всієї країни, 2022-й став роком втрачених надій і планів. Війна стала на заваді багатьом проєктам, реалізація яких змінила б на краще наше місто і села.

У реаліях  2022 року ми займалися облаштуванням укриттів в освітніх закладах для безпеки наших дітей, на постійній основі забезпечували потреби внутрішньо переміщених осіб, здійснювали матеріально-технічне забезпечення Добровольчого формування територіальної оборони Лохвицької громади, надавали матеріальну  підтримку військовослужбовцям, мобілізованим у лави ЗСУ та їх родинам, придбавали джерела безперебійного живлення для функціонування об’єктів критичної інфраструктури, провели значний об’єм робіт по експлуатаційному утриманню автомобільних доріг комунальної власності та доріг загального користування місцевого значення на території Лохвицької громади.

Входячи у новий 2023-й рік, хочу побажати одного – хай він видасться переможним у всіх сенсах: для нашої України – над ворогом, для всіх людей – над тими стражданнями, які принесли окупанти на  українську землю.  Хай всі негаразди йдуть у минуле, а попереду буде тільки чиста дорога до світлого майбуття.

Спокою й добра всім у Новому році! Нехай у ваших оселях панує  здоров’я, злагода і Божа благодать! Нехай 2022-й забере із собою в небуття війну, а Новий 2023-й рік принесе Україні і кожному з нас щастя та переможний мир!

          З вірою в перемогу – Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО

Фото без опису