Із засідання Координаційної ради у справах дітей

  • 329

10 січня під головуванням першого заступника міського голови Сергія ШРАМКА відбулося засідання Координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради.

На порядок денний було винесено 4 питання, а саме про підсумки проведення профілактичних рейдів в Лохвицькій територіальній громаді протягом 2022 року. Провідний спеціаліст Служби у справах дітей Ольга ПОПОВА доповіла, що, відповідно до наказу Служби у справах дітей, в Лохвицькій міській раді проводяться рейди «Сім’я». Протягом 2022 року Службою у справах дітей із залученням суб’єктів соціальної роботи з метою обстеження умов проживання сімей з дітьми здійснено 158 інспекційних відвідувань сімей та складено 23 акти проведення рівня безпеки дітей (щодо дітей, відносно яких надійшли повідомлення про вчинення насильства чи жорстокого поводження з ними) та, відповідно до розпорядження міського голови, було проведено 2 рейди у вечірній час доби з метою профілактики злочинності та правопорушень серед дітей, вживання алкогольних напоїв, тютюнових виробів та використання електронних сигарет.

Інспектор сектору ювенальної превенції Карина ШАГАЄВА ознайомила присутніх із станом застосування адміністративної відповідальності до батьків, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Так за ознаками статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, в період з 01.01.2022 року по 31.12.2022 року до адміністративної відповідальності було притягнуто 26 осіб (з причин ухилення батьків або осіб, які їх замінюють від виконання батьківських обов’язків).

Завідувач відділення соціальної роботи ЦНСП Лохвицької міської ради Юлія МАКОВЕЦЬКА ознайомила членів Координаційної ради із соціальними послугами, що надаються Центром сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах. В 2022 році 33 сім’ї (в них 104 дитини), які перебувають в складних життєвих обставинах, отримали послугу соціального супроводу та 6 прийомних сімей і 1 дитячий будинок сімейного типу (в яких виховується 13 дітей).

Крім того, на засіданні було обговорено та затверджено план роботи Координаційної ради на 2023 рік.