День соборності України!

  • 124

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

ДОРОГІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!

Від щирого серця вітаю вас зі святом української єдності – Днем соборності України!

 22 січня 1918 року Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки, а роком пізніше – 22 січня 1919 року – на Софійській площі у Києві проголосили Акт Злуки українських земель в єдину соборну Україну. Цим актом стверджувалось об’єднання тодішніх УНР та ЗУНР в єдину державу.

Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом прагнення українців до етнічної і територіальної єдності.

День соборності – одне з найважливіших свят нашої країни, яке символізує те, що ми всі – один народ і жодні рубежі не зможуть нас розділити. Пригадаймо події 1990-го року, коли близько трьох мільйонів наших співвітчизників утворили «живий ланцюг» від Києва до Львова, показавши цим, що українці – велика нація, яка, об’єднавшись, може здолати всі негаразди. 

На превеликий жаль, нас єднають не лише щасливі, а й трагічні сторінки. Бо цього дня ми згадуємо не тільки патріотів, які виборювали незалежність України протягом її історії.  Ми  низько вклоняємося героям сучасності – Небесній сотні і тисячам воїнів-захисників, які поклали життя у війні з російськими окупантами, власною кров’ю скропивши незалежність, територіальну цілісність, соборність нашої неньки України.

Щодня, а особливо сьогодні, коли на нашу країну посягнув кривавий російський сусід, ми повинні гуртуватися, підтримувати одне одного, стояти брат за брата, плече до плеча. Бережімо нашу Україну в радості та горі і на шляху до нашої перемоги – будьмо єдині!

Тож бажаю всім миру та добра, незламного духу та непохитної віри у гідне майбутнє України! І найголовніше –  одного чистого та мирного неба на всіх!  Зі святом вас, дорогі земляки!

Віктор РАДЬКО,

 Лохвицький міський голова

Фото без опису