ЗВІТ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ОФІЦЕРІВ ПРО РОБОТУ НА ТЕРИТОРІЇ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ ЗА 2022 РІК

  • 464

На даний час на посаді ПОГ працюють капітан поліції Грищенко Володимир Сергійович та майор поліції Кудеря Тарас Юрійович, які  закріплені та обслуговують шість населених пунктів, а саме м. Лохвиця, с. Криниця, с. Млини, с. Васильки, с. Христанівка та с. Гаївщина, в яких проживає 12430 осіб. Загалом передбачено 4 посади офіцерів громади Лохвицької ТГ, 2 з яких наразі залишаються вакантними.

Для забезпечення роботи ПОГ є службовий автомобіль «Рено Дастер», який обладнано світлозвуковим пристоєм, радіостанцією, бензопилою, гідравлічними ножицями, аптечкою з медичними засобами розширеного типу, для надання домедичної допомоги при різних видах травм.  

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

На території обслуговування протягом 2022 року було проведено наступну роботу.

Протягом 2022 року обслуговано 96 викликів по лінії 102, перш за все, це домашнє насильство, дрібне хуліганство, виїзди, пов’язані з крадіжками та шахрайствами, також допомога при ДТП, охорона публічного порядку та інші події.

За період 2022 року розглянуто 232 звернення громадян, які зверталися особисто до ПОГ під час здійснення прийому громадян так і повідомлення, які надходили через спецлінію 102 в чергову частину ВП №2.

Щоденно ПОГ здійснюється профілактична робота на території обслуговування.

На обліку перебуває 58 осіб, які вчинили домашнє насильство.

Здійснено 20 спільних виїздів з відділенням соціальної роботи Центру з надання соціальних послуг населенню по повідомленнях про вчинення домашнього насильства.

Також спільно відвідано 17 сімей СЖО, які також перебувають на обліку. Постійно проводиться їх перевірка.

За вчинення домашнього насильства ПОГ було складено 14 адміністративних протоколів за ст. 173-2 КУпАП та направлено до суду. Проведено профілактичну роботу з даною категорією осіб.

Спільно зі службою в справах дітей Лохвицької ОТГ протягом вказаного періоду здійснено 38 виїздів: до сімей де вчинялося домашнє насильство в присутності дітей, до сімей, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, до сімей де виховуються діти-сироти, та діти, які позбавлені батьківського піклування.

З початку навчального року було проведено профілактичну роботу в навчальних закладах на території Лохвицької ТГ з метою недопущення учнями вчинення булінгу в навчальних закладах та відповідальності за його вчинення, недопущення вчинення домашнього насильства, кримінальних проступків та адміністративних правопорушень, відповідальність за їх вчинення, також проведення занять щодо недопущення вживання алкоголю, тютюнопаління та вживання наркотичних засобів, їх негативний вплив на здоров’я дітей, умови поведінки під час військового стану, дотримання правил дорожнього руху, зокрема в темний час доби в умовах відсутності освітлення. Вручено дітям світловідбиваючі флікери. Всього було проведено 7 профілактичних виступів.

Профілактична робота в сфері громадської безпеки.

Щоденно проводиться патрулювання території обслуговування в ході якого виявлено наступні правопорушення:

  • ст. 51 КУпАП   -  складено 2 протоколи, дрібна крадіжка
  • ст. 152 КУпАП -  складено 3 протоколи, спалювання залишків сухої рослинності, листя та гілок дерев, що призводило до значного задимлення вулиці.

                                             

         -   ст. 156 КУпАП – складено 1 протокол відносно продавця

              магазину продуктів за продаж алкогольних напоїв у

              невстановлений час доби, що передбачено рішенням

              Полтавської ОВА від 01.04.2022 року.

  • ст. 164 КУпАП – складено 2 протоколи, продаж алкоголю та тютюнових виробів без відповідного дозволу, ліцензії.
  • ст.173 КУпАП – складено 4 протоколи, дрібне хуліганство.
  • ст.175-1 КУпАП – складено 34 постанови, куріння тютюнових виробів в заборонених місцях.
  • ст. 176 КУпАП – складено 11 постанов, зберігання самогону.

                                                

          -   ст. 177 КУпАП – складено 11 постанов, придбання

             самогону.

  • ст. 178 КУпАП – складено 61 постанова, розпивання алкогольних напоїв в заборонених законом місцях, або поява в п’яному вигляді.
  • ст.178 КУпАП – складено 4 постанови, порушення правил адміністративного нагляду.

                                               

Профілактична робота в сфері БДР:

  • ст. 122 ч.1 КУпАП – складено 56 постанов, притягнуті до відповідальності водії великовагового транспорту, які рухалися по центру міста на заборонений знак.
  • ст. 139 КУпАП – складено 1 протокол, забруднення проїжджої  частини.

                                                        

                Проведено профілактичну роботу в сфері дозвільної

системи, а саме перевірено 76 власників зброї та складено      2 постанови за ст. 192 КУпАП – порушення строків перереєстрації зброї.

                                              

За 2022 рік ПОГ було розкрито 11 кримінальних правопорушень:

  •  ст. 185 КУ України – 8, крадіжок.
  •  ст. 190 КК України – 1, шахрайство.
  •  ст. 289 КК України – 1, незаконне заволодіння.
  •  ст. 286 КК України – 1, порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до тяжких наслідків.
  • Розшукано безвісти зниклих осіб – 2, осіб, які переховувались від слідства 1.        

У подальшому буде враховано досвід проведеної роботи та, як і раніше, всі зусилля поліцейських офіцерів будуть спрямовані на співпрацю з громадою у сфері безпеки.