«ПАТРІОТ» ІЗ ЛОХВИЧЧИНИ ПОЇХАВ НА БАХМУТСЬКИЙ НАПРЯМОК ФРОНТУ

  • 230

На теренах Лохвицької громади відбулася важлива подія – для потреб наших земляків, військовослужбовців Збройних сил України, які наразі знаходяться на найгарячішій ділянці фронту – східному напрямку, передано автомобіль УАЗ «Патріот». Це стало можливим завдяки небайдужим людям, які не стоять осторонь війни, розуміючи, що допомога  бійцям – це зброя тилу. Цього разу для потрібної для фронту справи свої зусилля об’єднали медики – працівники КНП «Лохвицька міська лікарня» та юні співачки – учасниці  театру пісні «Співограй» із Заводського.  

Медпрацівники постійно беруть участь у зборі речей та продуктів харчування для потреб бійців – вони часті  візитери з гостинцями для бійців  у Центрі гуманітарної підтримки, який діє на базі Лохвицької ЗОШ №2. Але цього разу колектив вирішив: «Ми можемо більше!» і розпочав збір коштів для придбання автомобіля. Результатом їхнього об’єднання стала  гідна сума –  2 200 доларів.         Дівчата з «Співограю» на чолі зі своїм керівником і натхненницею Ілоною Півторакою започаткували ініціативу співу для публіки у громадських місцях, яка мала успіх серед людей. У скриньку для благодійних пожертв, надихнувшись патріотичним  піснями «Співограю»,   люди вкидали, хто скільки міг, але від душі і з вірою в перемогу. Тож для придбання автомобіля учасниці колективу теж передали чималу суму – 62 тисячі 500 гривень.  

За скооперовані кошти було придбано повнопривідний легковий автомобіль підвищеної прохідності (позашляховик) УАЗ «Патріот», який на Лохвиччину пригнали бійці місцевого добровольчого формування. Про відповідний технічний стан і зовнішній вигляд автомобіля подбали працівники СТО «Люкс» (Прядка А.В.). Всіма організаційними питаннями стосовно придбання, ремонту і відправки на фронт «Патріота» опікувався Лохвицький міський голова Віктор Радько.

Найприємнішим моментом стала передача позашляховика військовослужбовцям. Це відбулося біля приміщення лікарні. Лохвицький міський голова Віктор Радько вручив технічний паспорт від  УАЗа «Патріот» нашому земляку із Заводського,  бійцю військової частини А 7314, підрозділи якої  наразі відбивають навалу ворога на соледарському і бахмутському напрямках.

–Дякуючи  лохвичанам, всім небайдужим у нас є можливість передавати нашим хлопцям те, що їм вкрай необхідно, – сказав на зібранні Віктор Радько. – Передаємо для них автомобілі, Старлінки, коптери, тепловізори. Для того, щоб мати змогу допомагати  фронту,  нещодавно виділили з бюджету громади  10 мільйонів гривень. Кожного тижня з Лохвиччини, в  зону бойових дій їде автомобіль із потрібними для бійців речами, продуктами. Ми  доставляємо туди не просто вантажі, ми веземо хлопцям частину нашого домашнього  тепла. Бо найважливіше для солдатів на війні знати, що про них не забувають вдома. Тому треба, щоб вогник нашої допомоги ніколи не згасав! У нас немає іншого шляху. У нас немає іншої країни, іншої землі. Ми повинні боротися за Україну!

До присутніх на зібранні звернувся головний лікар КНП «Лохвицька міська лікарня» Віктор Бурлей. Він подякував колективу лікарні за ініціативу придбання автомобіля, який, звичайно ж, допоможе на передовій, та від імені всіх благодійників побажав воїнам, аби вони берегли себе та поверталися додому живими і неушкодженими.  

Тож  Божої опіки нашим воїнам та  успіхів у виконанні бойових завдань. Віримо в наших незламних захисників! Віримо в Збройні сили України! Разом до перемоги!