АФГАНІСТАН: ВІЙНА БЕЗ ПРАВА НА ЗАБУТТЯ

  • 114

Під такою назвою сьогодні біля пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам у сквері Героїв України м. Лохвиця відбувся мітинг із нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан.

15 лютого – це день пам’яті про сумнозвісні події війни в Афганістані, вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів, кому довелося виконувати військовий обов’язок на території інших держав. Довгих десять років трагічна війна в Афганістані викликала в свідомості людей біль і смуток за понівечені долі наших воїнів. Та війна зламала життя багатьом нашим хлопцям. Але вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця.

У рамках мітингу пройшла урочиста церемонія нагородження. Українська спілка ветеранів Афганістану відзначила трьох учасників бойових дій: Сергія Потапенка – Почесною грамотою, Сергія Адаменка – Подякою, Володимира Овдієнка було нагороджено медаллю «За заслуги» ІІ ступеня. Члена Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Сергія Палінку нагороджено Грамотою Полтавського обласного центру комплектування та соціальної підтримки.  

Як відзначила, виступаючи на зібранні, в.о. голови Лохвицької організації ветеранів Афганістану Галина Ємець, наразі у громаді живуть і працюють 48 воїнів-інтернаціоналістів, а 36  вже відійшли у засвіти…  Деякі з тих побратимів, хто разом з нею побував у пеклі афганської війни, маючи бойовий досвід, нині боронять від рашистів незалежність і територіальну цілісність України, деякі знаходяться в полоні. На пропозицію Галини Ємець учасники мітингу скорботною хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів-афганців та героїв-захисників України…

Вшановуючи всіх учасників тієї вже далекої війни, історія якої написана кров’ю солдатів і слізьми матерів, до пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам учасники мітингу поклали живі квіти.