ШАНОВНІ ВОЇНИ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТИ, ВЕТЕРАНИ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЯХ ІНШИХ ДЕРЖАВ! ДОРОГІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

  • 278

Щороку 15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав українці віддають шану  військовослужбовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій у «гарячих» точках планети на територіях понад  25-ти держав, зокрема брати участь у афганському конфлікті.   

Ця неоголошена війна, а фактично військове вторгнення СРСР до Афганістану під приводом боротьби з повстанцями, тривала з 1979 по 1989 рік. Людські втрати в ній були тяжкими. Серед загиблих солдатів і офіцерів – більше 3 тисяч українців, які під плач матерів повернулися на  рідну землю у «Чорних тюльпанах».

Афганська війна – травма, що й досі з нами, хоча  з дня виводу радянських військ з Афганістану минуло 34 роки. Спливло немало часу, але біль і гіркі спогади тієї війни й досі тяжіють над тими,  котрі з вини радянського керівництва 18-річними юнаками були змушені брати в ній участь. 

Сьогодні, коли Україна протистоїть широкомасштабному вторгненню військ російської федерації, ми, українці знаємо, за що воюємо: за своїх рідних, за свою землю, свою країну, за те, щоб більше ніколи так званий «російський старший брат», не мав права посилати на  чужу війну наших українських синів!  

Шановні воїни-інтернаціоналісти!  Від щирого серця бажаю вам міцного здоров'я, довгого і щасливого життєвого шляху, щедрої долі, а найголовніше –  мирного неба  над Україною!

З повагою, Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО

Фото без опису