ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 283

Більше двох десятків питань щодо життєдіяльності громади та інтересів її окремих мешканців стояло на порядку денному засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке відбулося під головуванням міського голови Віктора Радька.

Два з них стосувалися захисту прав і інтересів дітей. Членами виконкому, з врахуванням рішення комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Лохвицької міської ради від 13 лютого 2023 року № 2/2, було затверджено висновок про доцільність позбавлення батьківських прав громадянки стосовно малолітньої дитини 2010 року народження. Також на основі рішення вищезгаданої комісії було затверджено висновок про визначення місця проживання малолітньої дитини 2021 року народження з матір’ю.

Розглянули та підтримали члени виконкому і ряд житлових питань. Прийняли рішення видати дублікат загубленого свідоцтва на право власності на житло в м. Лохвиця, затвердили список громадян, що потребують поліпшення житлових умов, трьох осіб прийняли на квартирний облік при виконкомі міської ради.

Одностайно голосували члени виконавчого комітету по питаннях соціального характеру: 41 жителю громади надали одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тисяч гривень  на вирішення соціально-побутових питань у зв’язку з мобілізацією в зону бойових дій, одноразову грошову допомогу у розмірі 20 тисяч гривень на придбання спорядження надали 46 мешканцям громади в зв’язку з їх мобілізацією до ЗСУ та громадянам, які уклали  контракт з ЗСУ для захисту України від збройної агресії російської федерації. Рішенням виконкому щомісячну матеріальну допомогу надано  громадянам,  які уклали контракт та у рядах Лохвицької територіальної добровольчої сотні беруть активну участь у виконанні бойових завдань.

Щорічну одноразову матеріальну допомогу у розмірі 10 тисяч гривень на вирішення соціально-побутових питань рішенням виконкому надано 8 дітям громадян, загиблих  в зоні проведення АТО і під час широкомасштабного російського вторгнення, та одноразову матеріальну допомогу у розмірі 50 тисяч гривень надано дитині, батько якої загинув, захищаючи Україну від збройної агресії російської федерації.

31 мешканцю громади надано одноразову матеріальну допомогу у розмірі від 2 до 10 тисяч гривень на лікування та вирішення соціально-побутових питань. 

Розглянувши клопотання Токарівського психоневрологічного диспансеру, надано згоду на використання майна померлих підопічних та придбання товарів за особисті кошти недієздатних підопічних, опікуном яких є адміністрація закладу.

Черговими рішеннями члени виконкому внесли зміни до рішення виконавчого комітету від 21 серпня 2020 року «Про погодження містобудівних умов і обмежень для проектування об’єкту будівництва «Реконструкція квартири № 11 під магазин в житловому будинку № 4 по вул. Героїв України в м. Лохвиця Полтавської області», надали погодження Представництву «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» на поліпшення покриття  польового шляху на ділянці від автомобільної дороги між селами

Степуки та Парницьке до місця проведення робіт з буріння розвідувальної свердловини Свиридівського газоконденсатного родовища.

Для впорядкування адресного господарства громади було уточнено адреси 3-х об’єктів нерухомого майна – в с. Білогорілка, м. Лохвиця та с. Юсківці.

Також члени виконкому затвердили Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Лохвицької

міської територіальної громади та Положення про порядок звільнення земельних ділянок, що зайняті без правових підстав та належать до комунальної власності Лохвицької міської  територіальної громади.

З метою раціонального використання бюджетних коштів та забезпечення установ та організацій Лохвицької міської ради альтернативними видами палива, гарантування їх безперебійної роботи у зимовий період, виконавчий комітет прийняв рішення вилучити у КП «Добробут-сервіс» Лохвицької міської ради відходи деревини в кількості 68,5 м куб.  та паливні пелети в кількості 6 тонн та передати це майно відповідно до відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради та виконавчого комітету Лохвицької міської ради.