ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПРИДБАННЯ КВАДРОКОПТЕРІВ І ТЕПЛОВІЗОРІВ ДЛЯ НАШИХ ЗАХИСНИКІВ

  • 191

У час, коли на фронті тривають кровопролитні бої, коли  підрозділи  ЗСУ метр за метром відбивають у ворога захоплені території, наші захисники потребують підтримки. А наявність відповідного оснащення, зокрема квадрокоптерів і тепловізорів,  не тільки дає змогу ефективно вести бої, а й найголовніше – допомагає берегти  життя наших хлопців.

У  Лохвицькій міські раді відбулося розширене засідання постійної депутатської комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (голова комісії Анатолій Білан) по питанню доцільності закупівлі Лохвицькою громадою квадрокоптерів та тепловізорів за існуючими на даний час ринковими цінами для подальшої передачі підрозділам Збройних сил України.  

Лохвицька громада виділила зі свого бюджету 10 мільйонів гривень для задоволення потреб військовослужбовців.

Наразі орієнтовна ринкова ціна становить 125 тис. грн. – квадрокоптер, 80 тис. грн. – тепловізор. Завдяки отриманню вигідних тендерних пропозицій є можливість цю ціну знизити.

Депутати  обговорили наявну у них інформацію про ситуацію у підрозділах, де проходять службу наші земляки. У жодного з присутніх депутатів не виникло заперечень щодо актуальності даного питання.

У ході конструктивного обговорення присутні на засіданні комісії депутати одноголосно  рекомендували виконавчому комітету Лохвицької міської ради в найкоротший термін організувати проведення тендерних торгів для придбання приладів – 10 квадрокоптерів Mavic 3 Fly More Combo  та 10 тепловізорів, оптично-електронних приладів для розпізнавання об'єкта на відстані, та передати їх, відповідно до наданих Лохвицькій міській раді заявок, у військові частини, де служать  наші земляки.