ПРОЄКТ АПД НА ЛОХВИЧЧИНІ

  • 217

У рамках реалізації плану співпраці проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД) із пілотними територіальними громадами, що здійснюється за підтримки Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Всеукраїнська асоціація громад», представники проєкту завітали до Лохвицької громади – однієї з восьми пілотних громад чотирьох областей України.

Протягом тижня на теренах Лохвиччини буде проходити семінар-тренінг для фахівців органів місцевого самоврядування та аграріїв, адже метою проєкту АПД є поглиблення знань та навичок, а також аналіз аграрного потенціалу громад та створення передумов для сталого аграрного розвитку територій.

Під час співпраці представники громад-учасниць зможуть підвищити свою фахову спроможність у сфері аграрного та сільського розвитку, спланувати власну діяльність, ознайомитися з німецьким досвідом ефективної практичної агрополітики. 

Адже у  процесі євроінтеграції України громади мають бути готовими до інструментів підтримки з боку ЄС у сфері аграрного та сільського розвитку, які невдовзі стануть доступними для нашої країни.