Олена Зеленська разом із командою своєї Фундації відвідала дитячий будинок сімейного типу на Львівщині та передала гуманітарну допомогу

  • 336

Перша леді України та команда Фундації Олени Зеленської відвідали дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) родини Паскевичів на Львівщині.

ДБСТ – це сім'ї, які беруть на виховання від п’яти до десяти дітей, позбавлених батьківської опіки, та забезпечують їм дитинство в родинній атмосфері. З початку діяльності Фундація опікується такими дитячими будинками по всій Україні. Команда безпосередньо комунікує із сім'ями, а тому розуміє їхні потреби та надає адресну допомогу за конкретними запитами. Цього разу Олена Зеленська та її колеги з Фундації особисто передали допомогу й познайомилися з історією родини Паскевичів.

«Ці діти колись уже втрачали родину й безпеку та віднайшли їх із прийомними батьками. І тепер через війну їхнє дитинство знову під загрозою. Дітям потрібен дім. А батькам – можливість захистити свої надзвичайні сім’ї. Людей, які стільки допомагають самі, ми просто зобов’язані підтримувати», – наголосила Олена Зеленська.

Історія цього дитячого будинку сімейного типу почалась у 2012 році. За цей час батьки Оксана та В'ячеслав виховали десять дітей. Зараз у ДБСТ Паскевичів – вісім вихованців та п’ять біологічних синів. До повномасштабного вторгнення сім'я жила неподалік Кривого Рогу. Там у Паскевичів був затишний будинок, велике господарство та власна сироварня. В березні родина була вимушена залишити своє звичне життя та переїхати на Львівщину. У розмові з першою леді та командою Фундації мама Оксана поділилася, як складно було знайти житло для такої великої сім’ї.

Зараз Паскевичі живуть в орендованому будинку. Усе їхнє життя вмістилось у декілька валіз. Попри це батьки намагаються забезпечити якомога повніше дитинство для своїх дітей. Щоб допомогти їм, Фундація Олени Зеленської передала найнеобхідніші в побуті речі.

Підтримка дитячих будинків сімейного типу – один із постійних напрямів діяльності Фундації, яким перша леді опікується особисто. Команда Фундації продовжить надавати допомогу ДБСТ, щоб підтримати родини, які зачепила війна.