ВИЇЗНА НАРАДА НА БАЗІ ЯХНИКІВСЬКОЇ МІСЦЕВОЇ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ

  • 202

Сьогодні 9 березня у селі Яхники Лохвицької громади на базі підрозділу місцевої пожежної охорони проведено виїзну нараду щодо утворення пожежно-рятувальних підрозділів та забезпечення заходів з популяризації розвитку добровільної та місцевої пожежної охорони на території Миргородського району.

Учасники наради – голова Миргородської військової адміністрації Віталій Дяківнич, Лохвицький міський голова Віктор Радько, керівництво Миргородського районного управління ГУ ДСНС України в Полтавській області, голови територіальних громад району, відповідальні особи за координацію роботи з правоохоронними органами, начальники місцевої пожежної охорони –  обговорили питання щодо розбудови системи цивільного захисту та на прикладі Яхниківської МПО – створення місцевої пожежної охорони в громадах Миргородського району.

Із розвитком в Україні добровільного пожежного руху, все більше громад створюють пожежні дружини на своїх територіях. Особливо важливе значення такі формування мають для сільських громад, адже представники пожежної охорони – місцеві жителі, чудово орієнтуються на території й за лічені хвилини можуть домчати до місця ДТП, пожежі чи іншого стихійного лиха й надавати допомогу, доки підрозділ ДСНС ще у дорозі.

Начальник Миргородської  РВА Віталій Дяківнич відзначив, що в умовах воєнного стану потреба в таких формуваннях постала дуже гостро, адже добровольці разом із фаховими рятувальниками можуть при потребі оперативно надавати допомогу населенню.

«В Україні активно впроваджуються кращі європейські практики щодо розвитку місцевої пожежної охорони. Так, на території громад створюються добровільні пожежні формування, які за потреби залучаються до ліквідації різного роду надзвичайних подій, а також беруть активну участь у питанні навчання населення правилам безпеки життєдіяльності», - розповів начальник Миргородського РУ ГУ ДСНС України в Полтавській області Олександр Коркішко.

У ході наради Лохвицький міський голова Віктор Радько, староста Яхниківського округу Наталія Сердюк, начальник комунальної організації Яхниківської МПО Володимир Вовк відповіли на питання учасників виїзної наради, які стосувалися короткої історії створення МПО, ремонту та облаштування приміщення, матеріально-технічного забезпечення, кадрового комплектування та розмірів фінансування з місцевого бюджету.

По закінченні наради присутні мали змогу оглянути приміщення, техніку та спорядження Яхниківської МПО.