«Навіть у тилу ворог не почувається безпечно», — розвідник бригади «Спартан» розповів про бойові зіткнення

  • 319

Підрозділ нацгвардійця знищує логістичні вузли та артилерійські розрахунки противника на Бахмутському напрямку.

Військовослужбовець служить у Нацгвардії три роки. Нині він – розвідник. Працює в одній із бойових груп. За відсутності командира очолює її. Пройшов ряд гарячих точок, брав участь у звільненні Руської Лозової.

«У Руській Лозовій на Харківщині ми спільно з «Кракеном» проводили стабілізаційні заходи. Населений пункт був звільнений. Дуже складна ситуація була на Дементіївці. Там ми зазнали певних втрат. Проте задача, яка була поставлена вищим керівництвом, була виконана. Я евакуював звідти за один день 17 поранених. На щастя всі вижили. Як водія моя кар’єра там була завершена, – розповідає гвардієць. – На майорському напрямку ми пробули місяць. Робили так, щоб навіть у себе в тилу ворог не почувався безпечно. Ми влаштовували засідки на шляху їхнього переміщення по окупованій території, знищували живу силу та техніку ворога, руйнували шляхи сполучення в тилу. Що стосується бахмутського напрямку, то ми деморалізували росіян, знищуючи їх у місцях ротації особового складу, адже вони бачили, що у нібито безпечній зоні вони втрачають своїх бійців».

Підрозділ, де воює військовослужбовець, крім наземної розвідки, займається аеророзвідкою. Гвардійці виявляють цілі, передають їхні координати артилеристам, а ті їх знищують.

«Коли противник відступив трішки далі від Харкова, ми знаходили місця, де дислокувалася російська артилерія. Здійснювали вилазки в тил противника, мінували шляхи відходу ворога. Коли його підтискали наші підрозділи, він відступав і натрапляв на вже підготовлені нами «сюрпризи», – ділиться гвардієць і додає, що у Бахмуті доводиться найчастіше працювати проти піхоти. – Одна з російських бригад стояла проти нас біля Харкова, на Дементіївці, на Прудянці, потім перемістилася на Майорськ, і ми знову з ними зустрілися вже тут в приватному секторі Бахмута».

Гвардієць вважає, що не варто недооцінювати ворога. Адже він використовує не лише слабко навчених мобілізованих, які часто працюють без зв’язку і без належної розвідки.

Військовослужбовці бригади «Спартан» Нацгвардії є питомою складовою Сил Оборони України. Вони – професіонали, які ліквідовують російських загарбників на східних рубежах, борються за волю та суверенітет українських земель.

Національна гвардія України