«УКРАЇНА – КРАЇНА ДОБРОВОЛЬЦІВ!»

  • 316

Під такою назвою 14 березня у Лохвицькому міському Будинку культури відбувся благодійний концерт з нагоди святкування Дня українського добровольця.

Цей день встановлено на вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

День українського добровольця хоч і є новою датою для національного календаря України, проте явище, якому він присвячений, споконвіку супроводжує наш дружній народ. Бо яскравою національною рисою українців є небайдужість до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків.

– У найважчі часи нашої історії знаходилися відважні, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини, –  сказав у привітальному слові Лохвицький міський голова Віктор Радько, звернувшись до присутніх у вщент заповненому глядацькому залі. – Нині, у тяжкий для нашої країни час, добровольцем став весь український народ, – ті, хто за покликом серця став до лав Збройних сил України, поповнив ряди територіальної оборони, хто з вірою в перемогу всіляко допомагає нашим захисникам, – відзначив міський голова. За його пропозицією присутні скорботною хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять захисників, які віддали свої життя за незалежність України, за свободу українського народу.

Із нагоди  Дня українського добровольця Віктор Радько  здійснив святкову церемонію нагородження, вручивши Грамоти Лохвицької міської ради добровольцям Лохвицької добровольчої сотні – Коверзі Сергію, Клименку Олександру, Шинкарьову Олегу, Карастану Дмитру, Недосєці Юрію.

Учасники художньої самодіяльності Лохвицького будинку культури, Центру дитячої та юнацької творчості, Дитячої музичної школи ім. І.О. Дунаєвського подарували присутнім палітру вокальних, хореографічних та театралізованих номерів, сповнених любові до рідної України, вдячності нашим захисникам.

А в скриньку благодійних пожертв, яка стояла при вході у глядацьку залу, лохвичани зібрали 8460 гривень на потреби військовослужбовців ЗСУ, які з непохитною вірою в перемогу щодня боронять спокійні світанки на нашій рідній землі.