ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 273

На засіданні виконавчого комітету, яке у зв’язку з повітряною тривогою  було проведене в укритті будівлі Лохвицької міської ради, першим розглянули блок соціальних питань.

У відповідності до Комплексної програми соціального захисту населення на 2023–2025 рр. рішенням виконкому одноразову матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань надано родині громадянина, який загинув, захищаючи Україну від збройної агресії російської федерації – кожен із трьох дітей полеглого захисника отримає виплату у розмірі 50 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Інші заходи цієї ж програми направлені на підтримку мобілізованих в зону бойових дій. Таким чином 41-й  родині військовослужбовців надано допомогу у розмірі 10 тисяч гривень. 

45 військовослужбовцям рішенням виконкому надано одноразову грошову допомогу у розмірі  20 тисяч гривень на придбання спорядження та матеріальних цінностей у зв’язку з мобілізацією та укладанням контракту із ЗСУ  для захисту України від збройної агресії російської федерації.

69-ти громадянам, які уклали контракт добровольця Лохвицької територіальної добровольчої сотні та беруть активну участь у виконанні бойових завдань,  надано щомісячну матеріальну допомогу.

Одноразову матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових питань у розмірі від 3 до 10 тисяч гривень надано 39 мешканцям громади, які наразі потребують підтримки.

Рішенням виконкому затверджено подання щодо можливості призначення громадянки опікуном над недієздатною особою.

Наступним був розглянутий блок питань, які стосувалися житла і об’єктів нерухомості. Так  затверджено матеріали по приватизації квартири  у м. Лохвиця та у зв’язку з поліпшенням умов прийняте рішення про виключення власника із списків громадян, що перебувають на квартирному обліку при виконкомі міської ради.

Рішенням виконкому оголошено аукціони щодо оренди нерухомого майна комунальної власності Лохвицької територіальної громади, а саме: частини нежитлової будівлі, розташованої за адресою: вул. Гоголя, 31, м. Лохвиця, Полтавської області загальною площею 2,1 м кв.; частини нежитлової будівлі, розташованої за адресою: вул. Гоголя, 31, м. Лохвиця, Полтавської області загальною площею 17,6  м кв.;. та  частини нежитлової будівлі, розташованої за адресою: вул. Гоголя, 31, м. Лохвиця, Полтавської області загальною площею 39,6  м кв.  Також внесено зміни і доповнення до Переліків об’єктів комунальної власності Лохвицької міської територіальної громади, що підлягають оренді.

Із метою раціонального використання бюджетних коштів та забезпечення установ та організацій Лохвицької міської ради альтернативними видами палива, гарантування їх безперебійної роботи у зимовий період, виконавчий комітет прийняв рішення вилучити у  КП «Добробут-сервіс» Лохвицької міської ради майно у складі відходів деревини  (в кількості 72,5 м куб.) та паливних пелетів (в кількості 4 т) та  визначити його балансоутримувачами виконавчий комітет та відділ освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради.

Наступними  рішеннями членів виконкому було затверджено: Положення про уповноважену особу з публічних закупівель виконавчого комітету Лохвицької міської ради; Порядок взаємодії між структурними підрозділами виконавчого комітету Лохвицької міської ради під час планування та проведення публічних закупівель у виконавчому комітеті Лохвицької міської ради; Положення про публічні електронні консультації з громадськістю з питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування в Лохвицькій  територіальній громаді.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» рішенням членів виконкому надано дозвіл на облаштування автомобільної стоянки по вул. Героїв України, (біля будівлі № 6-А в м. Лохвиця) і додаткового проїзду та погоджено ескіз фасаду об’єкту громадського харчування – кафе з переобладнанням існуючої вхідної групи та облаштуванням додаткового входу за адресою м. Лохвиця, вул. Героїв України, буд.17, приміщення 20.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», розглянувши клопотання старост Васильківського та Яхниківського старостинських округів, з метою вшанування військовослужбовців, які загинули захищаючи територіальну цілісність та суверенітет нашої держави, виконавчий комітет вирішив  встановити меморіальну дошку військовослужбовцю Лисенку Юрію Юрійовичу, який загинув 02.03.2022 р., на фасаді приміщення Васильківської філії Лохвицької гімназії №1 Лохвицької міської ради та військовослужбовцю Зінченку Максиму Юрійовичу, який загинув 06.06.2022 р., на фасаді приміщення Яхниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лохвицької міської ради.  Старостам Васильківського та Яхниківського старостинських округів рішенням виконкому доручено  забезпечити виготовлення, встановлення та урочисте відкриття меморіальних дощок.