Платники податків Полтавщини спрямували понад 152 млн. грн. на підтримку українського війська

  • 185

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області, на підтримку українських захисників у січні-лютому 2023 року, від платників Полтавської області до державного бюджету надійшло 152,7 млн грн військового збору. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на суму 45,5 млн грн, або на 42,4 відсотків.

Заступник начальника ГУ ДПС у Полтавській області Олег Волошинов відзначив представникам місцевих ЗМІ, що позитивна динаміка надходжень            по військовому збору є результатом відповідальності платників податків області, які легально та прозоро працевлаштовують громадян, а також нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий збір. В умовах повномасштабної війни, коли всі сили і кошти держави спрямовані на наближення перемоги, незадекларована праця і тіньова економіка наносять невиправної шкоди обороноздатності країни.

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області  нагадають, що об’єктом оподаткування військовим збором є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Ставка збору становить 1,5 відсотка від нарахованої суми доходу. Здебільшого його утримують та сплачують до бюджету роботодавці, які виплачують трудові доходи, та податкові агенти. У разі отримання інших доходів (у тому числі іноземних), з яких не сплачено збір, відповідальним за його перерахування є сам платник.

Головне управління ДПС у Полтавській області