ГОТУЄМОСЯ ДО ЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ

  • 288

13 квітня цього року заплановано проведення  пленарного засідання сесії міської ради.  Сьогодні,  28 березня,  під головуванням міського голови Віктора Радька відбулося засідання депутатів міської ради з обговоренням питань, які планується винести на порядок денний 37 сесії Лохвицької міської ради 8 скликання. На нараді, робота якої тривала близько 2-х годин,  присутні депутати  поділилися своїм баченням по кожному пропонованому до розгляду питанню.

Основні з питань, які були обговорені частиною депутатського корпусу, це питання спрямування коштів на погашення кредиторської заборгованості у розмірі 519 тис. грн., яка виникла станом на 1 січня 2023 року  через  несвоєчасне підкріплення платежів казначейством, з них, 352 тисячі гривень – кошти, які заборгувала Лохвицька міська рада перед підприємцями за придбані новорічні подарунки для дітей громади. Борг виник у зв’язку із неголосуванням депутатів за виділення коштів на попередніх сесійних засіданнях. Це спрямування коштів на розробку Комплексного плану просторового розвитку Лохвицької міської територіальної громади, в тім числі 2 млн. 600 тис. грн. коштів державного бюджету, які у зв’язку з невикористанням можуть бути відкликані та перерозподілені між іншими громадами. Це надання субвенцій військовій частині, місцевій поліції, рятувальникам на підтримку їх діяльності у складний військовий час, питання виділення додаткових коштів на благоустрій територій населених пунктів Лохвицької громади,  направлення коштів у розмірі 2 млн. 600 тис. грн. від Сенчанської громади на заробітну плату працівникам КНП «Лохвицька міська лікарня».

Зрозумілим є те, що життєво необхідних рішень вже давно чекають жителі нашої громади. Всі питання, які пропонуються на розгляд 37 сесії міської ради,  узгоджені і після підписання міським головою розпорядження про скликання чергового пленарного засідання сесії будуть винесені на розгляд профільних комісій ради.