У СПІВПРАЦІ З ЮВЕНАЛЬНОЮ ПРЕВЕНЦІЄЮ

  • 220

28 березня 2023 року у відділі освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради відбулася робоча нарада за участю  представника  ювенальної поліції  Миргородського райвідділу Карини Шагаєвої, начальника відділу освіти Тетяни Заїки та спеціалістів відділу освіти.

Обговорили надважливі питання ефективного забезпечення безпеки учнів під час їх перебування в закладах освіти, зокрема шляхом реалізації безпекових ініціатив, пов’язаних зі встановленням засобів охорони, забезпечення сталої взаємодії між закладами освіти та органами Національної поліції, котра спрямованої на виявлення та взаємне інформування у разі вчинення правопорушень у дитячому середовищі, проведення спільних кампаній із надання роз’яснень про недопустимість участі дітей в деструктивних молодіжних групах.

Начальник відділу освіти Тетяна Заїка розповіла про початок роботи класів безпеки у Токарівській ЗОШ І-ІІІ ст. та Лохвицькій ЗОШ І-ІІІ ст. №3. Насамперед, такі класи безпеки направлені на інформаційно-просвітницьку роботу  і на їх базі діти навчатимуться правилам безпечного життя. Інтерактивні класи спеціально оснащені, що дозволяє забезпечити освітній процес та постійну активну взаємодію всіх його учасників.

За ініціативи представника ювенальної поліції Каріни Шагаєвої відбулася презентація і ознайомлення присутніх з роботою чат-боту «Пошук дітей», покликаний спростити процедуру подачі інформації до поліції про зниклу дитину під час війни.