У закладах освіти вивчали правила мінної безпеки

  • 605

До Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у протимінній діяльності, що відзначали 4 квітня, в закладах освіти Лохвицької міської ради пройшли різноманітні тематичні заходи для дітей та учнівської молоді.

Їх  мета – підвищити обізнаність підростаючого покоління про загрозу, яку несуть вибухонебезпечні предмети для здоров’я та життя людей, нагадати в черговий раз про те, що треба бути вкрай уважними та обережними і пам’ятати «золоте правило»: побачив боєприпас чи підозрідий предмет — НЕ підходь! НЕ чіпай! Телефонуй 101!

У цей день вихованці закладів дошкільної освіти переглянули цікаві пізнавальні відеоматеріали про вибухонебезпечні предмети та правила поводження з ними.

Учні початкових класів долучились до проведення Всеукраїнського радіодиктанту з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами від пса Патрона, стали учасниками інтерактивних онлайн-уроків з мінної безпеки, які були розроблені ЮНІСЕФ спільно із ДСНС за підтримки Міністерства освіти і науки України, а також тематичних інформаційних хвилинок «Пес Патрон: правила поводження на замінованих територіях».

Із старшокласниками було проведено виховний захід «Обережно! Вибухонебезпечні предмети», під час якого вони дізналися, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть приховуватися, які знаки попереджають про них та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватися у разі виявлення міни чи боєприпасів.

На тематичних зустрічах були присутні і представники ДСНС України, які проінформували про забруднення України мінами й вибухонебезпечними предметами, наголосили дітям про важливість навчання правил безпечної поведінки з ними.