Щодо профілактичної роботи Служби у справах дітей

  • 274

Одним із напрямків роботи Служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради є організація і проведення разом з виконавчими органами міської ради, уповноваженими підрозділами органів Національної поліції, центром Пробації заходів щодо запобігання вчиненню дітьми правопорушень.

Протягом поточного періоду 2023 року 2 неповнолітні дитини вчинили кримінальні правопорушення та відбувають покарання не пов’язаного з позбавленням волі.

05 квітня провідними спеціалістами Служби у справах дітей Ольгою ПОПОВОЮ та Вікторією ЛИТВИНЕНКО спільно з провідним інспектором філії державної установи «Центр пробації» Миргородського районного сектору № 2 Мирославою Кривошеєю проведена робота з дитиною, з метою профілактики вчинення повторних злочинів. В ході роботи з неповнолітнім з’ясовано стосунки з батьками, їх вплив на нього, наявність конфліктів, взаємовідносини в шкільному колективі, в тому числі з педагогічними працівниками, інтереси, види діяльності до яких залучався.

Неповнолітній усвідомлює серйозність скоєного, осуджує свої протиправні дії, вважає, що асоціальні типи поведінки є неприйнятними та неприпустимими.