Безцінний подарунок для Лохвицької публічної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди.

  • 435
5 квітня Публічну бібліотеку ім. Г.С. Сковороді чекав приємнийподарунок. Мешканець нашого міста Кириченко Михайло Миколайович поповнив фонд нашої бібліотеки унікальним виданням упорядниці Маріні Траттнер «Скарби шведських архівів». У книжці надається короткий огляд різних розділів шведських архівів, у яких зберігаються документи, пов'язані з українською історією. Видання містить дипломатичне листування, газетні статті та карти з кінця 1590-х років до 1918 року та вирішальну роль Швеції у боротьбі України за незалежність. Книга «Скарби шведських архівів» містить передруки малознаних документів та аналіз картографічних джерел. Окремий розділ присвячений картам з європейських архівів, де позначені українські землі.
Приємним здивуванням для бібліотекарів став лист від самої упорядниці Маріні Траттнер, який прибув із самої Швеції, написаний гарним почерком від руки. Аркуш починається зі слів: «Мілі бібліотекарі» , і це ду-у-у-вже приємно. Сам лист ми відсканували і Ви, дорогі читачі, гості та жителі нашої громади, можете ознайомитися зі рядками, які написані від душі.
Дякуємо велике всім історикам, архівістам, юристам та іншим людям, хто долучався до створення цього безцінного видання.
Бібліотека запрошує до читання, адже книга «Скарби шведських архівів». допоможе по-іншому, об'єктивніше подивитись на власну історію.