ЛІНА КОСТЕНКО: «ПОЕЗІЯ ДЛЯ МЕНЕ - ТО Є ВСЕ»

  • 695

http://lokhvytsia-cbs.edu.poltava.ua/novini.../id/765

Ліна Костенко одна з-поміж небагатьох, кого ми звемо аристократами духу, що протягом усього життя зберігає горду поставу і не хилиться під нещадними вітрами історичних зламів.

Безкомпромісна,принципова,вперта,вимоглива,горда. Часом різка, гостра, як бритва, з блискавичною реакцією і неабияким почуттям гумору – усе це про Ліну Костенко.

Своїм життям та творчістю геніальна письменниця заслужила титул сумління нашої нації. Вона не скорилася, коли радянська цензура заборонила друкувати її твори, вона не мовчала в складні для України часи.

6 квітня в центрі надання соціальних послуг Лохвицької міської ради для слухачів «Університету третього віку» працівники відділу обслуговування Бузівська В. та Сухоплечева О. провели літературну альтанку знайомств «Ліна Костенко: поезія для мене - то є все». Присутні були ознайомлені з життєвим та творчим шляхом геніальної поетеси, прозвучали пісні Ольги Богомолець на слова Ліни Костенко, вірш «Крила» у виконанні Богдана Ступки, вірш, який має знати кожен українець. Поетичні твори Ліни Василівни прочитала Олександра Сухоплечева.

Ця тепла зустріч стала гарним приводом кожному ще раз звернутися до творчості Ліни Костенко, перечитати її поезію та прозові твори, які надихають повірити в свої сили та вчать бути собою за будь – яких обставин.