У СЕЛІ ВАСИЛЬКИ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ЗАГИБЛОМУ ЗАХИСНИКУ ЮРІЮ ЛИСЕНКУ

  • 798

07 квітня у селі Васильки на фасаді місцевої школи відкрили меморіальну дошку воїну, уродженцю села Лисенку Юрію Юрійовичу.

На урочистому заході, який відбувся на подвір’ї школи, багато людей зі смутком і теплом у серці згадували нашого земляка,  який народився 20 травня 1988 року у селі Васильки. Навчався у місцевій школі. У 2007 році закінчив Червонозаводський технологічний технікум Полтавської ПДАА. Працював на різних підприємствах, але вирішив присвятити себе захисту України, пішовши служити до війська, за контрактом.

2 березня 2022 року у бойових діях при обороні Лисичанська військовослужбовець 26 артилерійської бригади Лисенко Юрій Юрійович загинув.  Відтоді йому навіки 33 роки…

У  загиблого залишилися батьки, сестра, дружина та донька Вікторія. Для родини він був турботливим сином, братом, люблячим чоловіком та батьком з великої літери. Він назавжди запам’ятається нам як Герой, патріот своєї країни, який виконав свій обов’язок перед Батьківщиною. В пам’яті своїх земляків, він залишиться як добрий, щирий чоловік, доброзичливий товариш.

Згадуючи нашого земляка Юрія Лисенка та всіх українців, які загинули за свободу та територіальну цілісність України, на урочистому мітингу виступили мама Юрія - Валентина Лисенко, Лохвицький міський голова Віктор Радько, староста Васильківського старостинського округу Валентина Петрашева, заступник начальника Миргородського РТЦК та СП Андрій Радаєв, завідувач Васильківської філії Лохвицької гімназії №1Надія Цапко та депутат Лохвицької міської ради Ніна Марченко.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Юрія Лисенка та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Відтепер пам’ятний знак на стіні школи буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг одного із випускників освітнього закладу та захисника рідної Батьківщини – Юрія Лисенка.

Світла пам’ять про наших бійців назавжди залишиться з нами у наших серцях.

Слава і вічна пам’ять Герою! Слава Україні!