З НАРАДИ З КЕРІВНИКАМИ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

  • 289

7 квітня під головуванням начальника відділу освіти Тетяни Заїки відбулася нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти Лохвицької міської ради.

У ході її проведення  було обговорено ряд актуальних освітніх питань.

Провідні спеціалісти відділу освіти ознайомили директорів шкіл з особливостями організації та проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) в 2023 році, звернувши увагу на терміни реєстрації та особливості подання документів для участі в НМТ цьогорічними випускниками та випускниками двох попередніх років навчання, вибір предметів, умови оцінювання результатів тестування.

Наголосили на важливості проведення роз’яснення учням та їх батькам окремих пунктів наказу МОН від 15.03.2023 № 276 «Про затвердження Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році».

Також озвучили ряд рекомендацій щодо належної організації в закладі інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами, зауваживши на необхідності забезпечення рівного доступу дітей відповідної категорії до якісної освіти.

Про співпрацю закладів освіти з ДСНС у напрямку безпеки учасників освітнього процесу в закладах освіти, створення та функціонування в них класів безпеки присутні поспілкувалися з головним інспектором ВЗНС Миргородського РУ ГУ ДСНС України в Полтавській області Олександром Криворучком.

Практичним досвідом з організації навчання учнів з використанням технологій дистанційного навчання в умовах воєнного стану, а також інформацією про хід моніторингу якості освіти в умовах проведення онлайн-навчання, організованого в закладі Управлінням Державної служби якості освіти в Полтавській області, поділилася директор Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Олена Колєнова.

На завершення роботи начальник відділу освіти Тетяна Заїка обговорила з керівниками закладів ряд господарських та фінансових питань діяльності закладів освіти.