ОБМІН ДОСВІДОМ — ЗАПОРУКА УСПІШНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

  • 222

Минулого тижня пройшов навчальний візит партнерських громад Проєкту «USAID ГОВЕРЛА» Полтавської та Волинської областей у Львівську область на тему «Управління відходами та Міжмуніципальне співробітництво територіальних громад», в якому взяли участь і представники Лохвицької громади.

Посадові особи місцевого самоврядування, представники комунальних підприємств та інших підрозділів територіальних громад ознайомилися з діяльністю першої у Львові міської станції компостування, з практикою та досвідом впровадження системи управління відходами на рівні Львівської територіальної громади, вивчили роль громадянського суспільства в просуванні європейських підходів до поводження з відходами, в тому числі з небезпечними. Також, на прикладі створення агротуристичного кластеру «ГорбоГори» учасники заходу вивчили досвід громад в успішному впровадженню міжмуніципального співробітництва.

Здобуті знання допоможуть втілити нові підходи та проєкти на теренах нашої громади, оскільки теми розглянуті в рамках візиту актуальні і для наших територій. Тому, з метою подальшого розвитку громади, знайдення рішень у вирішенні складних питань, потрібно більш активно вивчати український і закордонний досвід. На прикладі Львівської громади, ми бачимо, що в Україні є громади, які схожі проблеми уже розв’язали і можуть поділитися власним прикладом та досвідом.