У СЕЛІ ТОКАРІ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ЗАГИБЛОМУ ЗАХИСНИКУ ВОЛОДИМИРУ ТИЩЕНКУ

  • 210

Герої не вмирають і не вмруть

Героїв пам’ятатимуть роками

Їм славу всі народи віддають

А їхня слава буде жить віками…

 

18 квітня у селі Токарі відкрили меморіальну дошку воїну, нашому земляку Тищенку Володимиру Анатолійовичу. Встановили її на фасаді школи, в якій навчався Герой. Сьогодні тут людяно, адже багато людей прийшли вшанувати світлу пам'ять загиблого захисника, товариша, однокласника.

Народився Володимир Тищенко 16 квітня 1997 року у селі Токарі. У рідному селі закінчив місцеву школу, потім навчався в ПТУ №32 міста Заводське за фахом зварювальника.

Коротка та героїчна доля воїна. Строкову службу проходив  спочатку у навчальному центрі «Десна» Чернігівської області, потім у місті Одеса. Призваний до лав Збройних сил України 2 квітня 2022 року.  16 квітня зустрів на передовій своє 25-річчя…Разом з побратимами боронив Україну і кожного з нас від російських окупантів.

27 квітня 2022 року о 7-й годині ранку при розташуванні в боях за Харківщину  ворог застосував вогнепальне озброєння – «Гради» і «Урагани». Сумні звістки про загибель наших захисників надійшли у в Полтаву, Гадяч, Зіньків. Не оминула тяжка новина і село Токарі…

У  загиблого залишилися батьки та сестра.

Про втрати завжди говорити важко і боляче, але коли із життя ідуть зовсім молоді, то говорити важко і боляче вдвічі. Сьогодні на урочистому мітингу із скорботою до присутніх звернулись: Лохвицький міський голова Віктор Радько, староста Токарівського старостинського округу Роман Краснолуцький, перша вчителька Володимира – Любов Лисенко, класний керівник – Лідія Матяш, тимчасово виконувач обов’язків начальника відділення рекрутингу та комплектування другого відділу Миргородського РТЦК та СП Олександр Коломієць.

Право відкрити меморіальну дошку було надано міському голові та першій вчительці Володимира.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Володимира Тищенка та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Сьогодні в Токарівськівському навчальному закладі з’явилась пам’ятна дошка, пам’ятний знак, який знову і знову буде нагадувати нам про війну, про померлих людей, про материнське, людське горе.

Світла пам’ять про наших героїв вічна! Пам'ять, яка ніколи не згасне в наших серцях!

Слава і вічна пам’ять Герою! Слава Україні!